Μπεκ: "Τους δύο τελευταίους μήνες έχω ανακάμψει" 

Μπεκ: "Τους δύο τελευταίους μήνες έχω ανακάμψει" 

Σε συνέντευξη που φιλοξενείται στο match programme του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Ούφε Μπεκ έκανε την αυτοκριτική του αναφορικά με την εφετινή του παρουσία στο Τριφύλλι, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ούφε Μπεκ:

Πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, δεδομένου ότι διεξάγεται τέσσερις ημέρες μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο;

«Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα! Όλοι οι αγώνες είναι και δύσκολοι και σημαντικοί. Ο αγώνας με τον Παναιτωλικό αποτελεί και μια πνευματική πρόκληση, δεδομένου ότι θα πρέπει να
ανασυνταχθούμε και με καθαρό μυαλό να τα δώσουμε όλα για την νίκη».

Η σεζόν έχει ακόμα 13 αγώνες. Τι μπορεί να πετύχει ο Παναθηναϊκός αυτό το διάστημα;

«Θέλουμε να τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας όσο πιο ψηλά μπορούμε. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι κάτι δύσκολο, άλλωστε δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε, στην συνέχεια όμως βελτιωθήκαμε. Έτσι λοιπόν κοιτάμε ψηλά με σκοπό να κατακτήσουμε μια θέση διάκρισης. Προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι και επικεντρωνόμαστε σε κάθε ένα από αυτά ώστε να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με σκοπό την νίκη».

Είσαι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής. Πώς καταφέρνει ένας παίκτης να αντεπεξέλθει μετά από την απώλεια ενός αγωνιστικού στόχου της ομάδας του;

«Είναι όπως είπα μία πρόκληση πνευματική. Ανασύνταξη, ανάλυση, προσήλωση στον στόχο που είναι η επόμενη επιτυχία και η νίκη. Το βασικό είναι τώρα να τελειώσουμε την σεζόν σε καλή θέση».

Πώς αξιολογείς την έως τώρα πορεία της ομάδας;

«Η αρχή ήταν δύσκολη. Δεν κερδίσαμε τους βαθμούς που θα θέλαμε. Στα τελευταία παιχνίδια με εξαίρεση τα δύο πιο πρόσφατα, τα πήγαμε καλά. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε την καλή πορεία και σ’ αυτό θα βοηθήσουμε όλοι, πλαισιωμένοι και από τους νέους συμπαίκτες μας, ώστε να πάμε την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται».

Έχοντας πλέον αντιμετωπίσει τουλάχιστον δύο φορές ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός έχει δυνατότητες τη νέα σεζόν να κάνει πρωταθλητισμό;

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μαχητική ομάδα και θέλει το πρωτάθλημα. Πριν ακόμα έρθω, ήξερα ότι η ομάδα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες όλοι όμως δίνουμε την μάχη μας για να πάει η ομάδα ψηλά. Είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται και θα τα δώσουμε όλα για αυτό τον σκοπό».

Είσαι ικανοποιημένος από την προσωπική σου απόδοση στην τρέχουσα σεζόν;

«Για να πω την αλήθεια όχι. Δεν είμαι ικανοποιημένος διότι στην αρχή αντιμετώπισα πολλούς τραυματισμούς και δυσκολεύτηκα να βρω τους ρυθμούς μου. Τους δύο τελευταίους μήνες όμως έχω ανακάμψει και βρίσκομαι σε καλό επίπεδο και έτσι θα μπορώ να δείξω στον προπονητή ότι αξίζω. Είναι σημαντικό που πλέον είμαι υγιής και βρίσκομαι σε καλή φυσική κατάσταση, ώστε να μπορώ να αποτελώ επιλογή για τον προπονητή μας και να βοηθώ την ομάδα. Έχω επιστρέψει καλά και δυναμικά και σύντομα θα μπορώ να προσφέρω στο 100%».

Ποια στοιχεία του Ούφε Μπεκ δεν έχουν δει ακόμα οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού;

«Είμαι παίκτης κατ’ εξοχήν δημιουργικός. Μου αρέσει να δημιουργώ ευκαιρίες και να βοηθώ με ασίστ στην επιτυχία του γκολ. Αυτό είναι θετικό ιδιαίτερα όταν η ομάδα παίζει με πλαγιοκοπήσεις. Επίσης είμαι καλός στο παιχνίδι ενός εναντίον ενός. Πιστεύω να έχω την ευκαιρία ώστε αυτές οι δυνατότητες να φανούν ακόμα περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο».

Κάνεις αρκετή παρέα με τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Πώς κρίνεις την παρουσία του στην ομάδα;

«Ο Μπαρτ είναι ένας πολύ καλός φίλος. Παίζουμε μαζί και κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, του έχω εμπιστοσύνη και είναι ένας ηγέτης για την άμυνα, σημαντικός παίκτης για την ομάδα . Ξέρει τι πρέπει να κάνει όταν έχει αλλά και όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια του. Μπορεί να είναι σκληρός μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά εκτός γηπέδου είναι ήπιος και ήρεμος χαρακτήρας».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News