Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 95-90: Οι πόντοι των παικτών του Τριφυλλιού

Καμία τύχη ο Παναθηναϊκός - Η βαθμολογία της Euroleague

Δείτε τα στατιστικά του παικτών του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τη Μπασκόνια.

Δείτε παρακάτω:

Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 95-90: Οι πόντοι των παικτών του Τριφυλλιού

Τόμας: «Δεν χρειάστηκε να ρωτήσω κανέναν» – Οι ατάκες μετά την άφιξή του

Ο Ματ Τόμας έφτασε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό: «Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία. Αυτή τη στιγμή στην καριέρα μου περίμενα ως free agent και “ζύγιζα” τις επιλογές μου στο ΝΒΑ.

Όμως, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αγωνιστώ στην Euroleague, σε μια τόσο ιστορική ομάδα. Είμαι ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία».

Για την τρέχουσα σεζόν του «τριφυλλιού» και τις φιλοδοξίες του: «Σε όλη την καριέρα μου θέλω να ελέγχω όσα περνούν από το χέρι μου και να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα.

Κάνω όσα μπορώ για να βοηθάω τις ομάδες μου. Στο παρκέ προφανώς η ικανότητά μου στο σουτ έχει βοηθήσει όσες ομάδες ήμουν μέλος τους. Αμυντικά θέλω να είμαι ανταγωνιστικός.

Με έχει βοηθήσει και το υψηλό μπασκετικό IQ. Βλέπω τα πράγματα μέρα με την μέρα, ποτέ δεν ήθελα να θέτω υψηλούς στόχους. Δεν σκεφτόμουν έτσι. Αν κάνεις τα σωστά πράγματα κάθε μέρα, τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους».

Για το ότι είναι έναν χρόνο εκτός παρκέ και για το αν επέμεινε παραπάνω από όσο θα έπρεπε στην προοπτική του ΝΒΑ: «Δεν το πιστεύω αυτό. Νομίζω πως ανήκω στο ΝΒΑ και γι’ αυτό περίμενα για τόσο καιρό. Όμως, παράλληλα είμαι επαγγελματίας αθλητής και θέλω να αγωνίζομαι. Όπως είπα νωρίτερα, αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμένα, σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είμαι χαρούμενος για αυτή τη συμφωνία».

Για το γεγονός πως υπέγραψε για 1,5 χρόνο: «Όπως είπα, σκέφτομαι το παρόν και θέλω να ζω τη στιγμή. Είναι όμορφο που ξέρω ότι θα βρίσκομαι εδώ για 1,5 χρόνο. Θα απολαύσω το τώρα, όπως έκανα πάντα στην καριέρα μου».

Για τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησε πριν πάρει την απόφασή του: «Έχω επαφή με τον Νέιτ Ουόλτερς και μιλήσαμε για λίγο. Όμως, δεν μίλησα με κάποιον άλλον».

Για τους άλλοτε συμπαίκτες του στο Iowa State που γνωρίζουν για την «πράσινη» πραγματικότητα: «Ναι, ναι το γνωρίζω. Έστειλα ορισμένα μηνύματα με τον Γιώργο Τσαλμπούρη. Έχει περάσει καιρός από τότε που ήμασταν συμπαίκτες.

Μου είπε πως θα έρθει στην Αθήνα για τα “παράθυρα”. Μου έδωσε συγχαρητήρια για τη συμφωνία. Δεν χρειαζόταν να ρωτήσω κανέναν, ήξερα πως ήθελα να είμαι εδώ και πως πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία».

Για το τι γνωρίζει για την κληρονομιά του Παναθηναϊκού: «Προφανώς, όταν ήμουν εδώ στην Ευρώπη πριν από λίγα χρόνια και έβλεπα την Euroleague, γνώρισα την ιστορία αυτής της ομάδας.

Αυτό που κουβαλάει μαζί της είναι τις νίκες. Έχει πάρει έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, πολλά Κύπελλα, πολλά πρωταθλήματα. Αυτή τη στιγμή καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος και η διοίκηση δεν είναι ευχαριστημένοι, η τωρινή κατάσταση δεν είναι η φυσιολογική για αυτή την ομάδα.

Όπως είπα, θα κάνω όσα μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα και να τελειώσουμε τη σεζόν δυνατά, με όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News