Μπαρτζώκας: «"Πληγωμένος" ο Παναθηναϊκός από όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν»

Μπαρτζώκας: «"Πληγωμένος" ο Παναθηναϊκός από όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν»

Στην πίεση που έβαλε ο Ολυμπιακός στον Παναθηναϊκό στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου

«Έγινε ένα τυπικό παιχνίδι πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός όπως περιμέναμε έπαιξε με ενέργεια. Ήταν “πληγωμένος” από όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν. Έχει ταλέντο και ποιότητα, έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς ήμασταν κακοί στο πρώτο, δεν κάναμε τα βασικά. Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το διάστημα έβαλε τρία δύσκολα τρίποντα με Νέντοβιτς, Παπαπέτρου και Μέικον. Όλα του πήγαιναν καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε φανταστική δουλειά στην άμυνα και παίξαμε με ταχύτητα στην επίθεση. Κερδίσαμε το τρίτο δεκάλεπτο με 29-10 και η πίεση πήγε στον Παναθηναϊκό. Διαχειριστήκαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και πιο εύκολα, αν δεν χάναμε κάποια ριμπάουντ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, δίκαια κερδίσαμε προφανώς. Με την ίδια σοβαρότητα θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και το παιχνίδι της Παρασκευής, όπως κάνουμε όλη τη χρονιά».

Για τις οδηγίες που έδωσε στο ημίχρονο, τα χαμένα δίποντα και τα «ερυθρόλευκα» τρίποντα: «Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που η μία πλευρά επηρεάζει και την άλλη. Στην λήξη του 2ου δεκαλέπτου χάσαμε τρία λέι απ. Ήμασταν στο -14. Τους είπα πως αν πλησιάζαμε κάτω από 8π. θα βάζαμε πίεση στον Παναθηναϊκό. Τελικά ήμασταν στο +5 στο 25′. Κάναμε πολύ καλή δουλειά και στις δύο πλευρές. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με πίεση όταν περάσαμε μπροστά, ήταν πιο διστακτικός. Αν δεν είχε ανανεώσει κάποιες επιθέσεις με επιθετικά ριμπάουντ, ίσως είχαμε κερδίσει και πιο εύκολα».

Για τα 6λ. του Ολυμπιακού: «Ο Παναθηναϊκός μας έβαλε μεγάλη πίεση, έπαιξε με επιθετικότητα, έβαλε τα χέρια του στην μπάλα, αλλά και στο σώμα μας. Κάναμε μόνο 6 λάθη, ήταν σημαντικός παράγοντας για να κερδίσουμε. Αν μπορούσα να διαλέξω ένα πράγμα, θα ξεχώριζα την άμυνά μας στο 3ο δεκάλεπτο, που μας έδωσε ώθηση και στην επίθεση. Νομίζω ότι οι χειριστές της μπάλας έκαναν καλή δουλειά, κινήσαμε γρήγορα την μπάλα, κινηθήκαμε και εμείς πολύ γρήγορα για να βρούμε τα σουτ που βάλαμε».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News