Μπαλτάκος: «Αιφνιδιάστηκα από την απόφαση Μπένετ» - «Καρφί» για Μαρινάκη

Μπαλτάκος: «Αιφνιδιάστηκα από την απόφαση Μπένετ» - «Καρφί» για Μαρινάκη

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, σχολίασε τον ορισμό Σιδηρόπουλου στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος στον LIBERO 107,4:

Για τον ορισμό Σιδηρόπουλου: «Ο αρχιδιαιτητής Μπένετ, όρισε Έλληνα διαιτητή γιατί όταν ήρθε στην Ελλάδα μου είπε πως θέλω να δημιουργήσω τις βάσεις για να επανέλθει η ελληνική διαιτησία. Δεν ήρθε μόνο για να ορίσει τους διαιτητές της αγωνιστικής αλλά για να αναβαθμίσει τη διαιτησία στην Ελλάδα. Όλοι θέλουμε να γίνει επαγγελματική η διαιτησία.

Ο αρχιδιαιτητής βάσει κανονισμού μπορεί να αποφασίζει μόνος τους χωρίς να ρωτήσει. Η ΕΠΟ μόνο ενημερώνει. Η σύσταση είναι να παίζουν μόνο ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι.

Με βάση τον κανονισμό έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Στο Άρης – ΠΑΟΚ όρισε ξένο διαιτητή επειδή θεώρησε πως είναι μεγαλύτερης επικινδυνότητας ο αγώνας. Από τότε που άρχισε το πρωτάθλημα δεν έχω πει τίποτα με τον Μπένετ εκτός από χθες».

Για την ελληνική διαιτησία: «Για φέτος τουλάχιστον σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίξουν Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι γιατί θα εκτεθούν.

Ο Σιδηρόπουλος την επόμενη εβδομάδα θα παίζει στο Champions League. Πώς γίνεται να παίζει στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα; Και πώς θα εξελιχθεί ο Σιδηρόπουλος αν δεν έχει δυνατά παιχνίδια εδώ;».

Για το «επεισόδιο» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση έκανα δήλωση πως δεν έχω καμία σχέση με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου και πως ευθύνεται η ΚΕΔ. Όλα αυτά που γίνονται εδώ δεν αρέσουν στην UEFA.

Μιλούσε ο Μαρινάκης με τηλεδιάσκεψη όπως όλοι, όχι με τηλέφωνο. Θα σας απαντήσω με μία φράση που λένε στον στρατό: «αξιωματικός που φωνάζει φοβάται τους στρατιώτες». Εγώ δε φωνάζω, αυτή είναι η απάντηση. Αυτό τα λέει όλα. Είμαι δικηγόρος μια ζωή στα δικαστήρια είμαι συνηθισμένος στις κόντρες. Εμένα δε με απασχολούν οι κόντρες. Γενικά κερδίζει όποιος κρατάει το ρυθμό του, αν μπεις στο ρυθμό του άλλου θα χάσεις».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News