Μπάλα πόρνη στη Βαρκελώνη (vid)

Μπάλα πόρνη στη Βαρκελώνη (vid)

Στις 9 Απριλίου του 2002 ο ΠΑΟ-με «προίκα» το 1-0 της Λεωφόρου- πήγαινε στην Ισπανία για να διεκδικήσει την πρόκριση του στα ημιτελικά του Champions League απέναντι στην Μπαρτσελόνα…

Τελικά, ατυχία, αδικία και τραυματισμοί στέρησαν από τους «πράσινους» την ευκαιρία να αποκλείσουν μέσα στο «Καμπ Νου» τους Καταλανούς, οι οποίοι νίκησαν με 3-1, παρά το ότι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου είχε βάλει μπροστά τους φιλοξενούμενους.

Η Μπαρτσελόνα έκανε την ανατροπή με τα τέρματα των Λουίς Ενρίκε και Χαβιέ Σαβιόλα, για να έρθει το αυτογκόλ του Τάκη Φύσσα και να κόψει άδοξα τα όνειρα του Παναθηναϊκού για τετράδα! Προηγουμένως, βέβαια, το «τριφύλλι» είδε τον Γιώργο Καραγκούνη να τραυματίζεται και να παίζει με κομμένους χιαστούς μέχρι να γίνει αναγκαστικά αλλαγή. Είδε τον Νίκο Λυμπερόπουλο να αντικαθίστατι λόγω γρίπης. Το σημαντικότερο; Είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη!

Καταρχάς, στο 80ο λεπτό, όταν ο Κωνσταντίνου με προβολή επιχείρησε να ισοφαρίσει όμως ο Πουγιόλ σταμάτησε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Κυριότερα, όμως, με τον Γκόραν Βλάοβιτς να βλέπει την μπάλα νε περνάει ελάχιστα άουτ, στις καθυστερήσεις του αγώνα. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα, ενώ οι Ισπανοί την πρόκριση.

Μπαρτσελόνα: Μπονάνο (84’ Ρέινα), Πουγιόλ, Ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Κόκο (45’ Κλάιφερτ), Τσάβι, Λουΐς Ενρίκε, Κοκού, Ριβάλντο, Όφερμαρς (74’ Γκάμπρι), Σαβιόλα.

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Καραγκούνης (45’ Μικάελσεν), Κόλκα (77’ Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος (46’ Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News