Μπακογιάννης: «Θα απαντήσω με πράξεις στον Δ. Γιαννακόπουλο» (audio)

Στην τελική ευθεία η διπλή ανάπλαση - Που θα γίνει το γήπεδο μπάσκετ - Ποια η χωρητικότητα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στη Διπλή Ανάπλαση και το Βοτανικό. Τι απάντησε για όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για τη Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού και τόνισε ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν ευχάριστα νέα στο τέλος του καλοκαιριού.

Ακούστε το ηχητικό:

Αναλυτικά όσα είπε ο δήμαρχος Αθηναίων για την διπλή ανάπλαση:

Τα 2/3 ερωτημάτων αφορούσαν την διπλή ανάπλαση. Που βρισκόμαστε;

«Κι εγώ ως Παναθηναϊκός γι’ αυτό θα ρωτούσα. Το καταλαβαίνω. Όνειρο πολλών ετών. Θα περίμενε κανείς να βγει ο δήμαρχος και να κάνει μια ωραία εξαγγελία. Αυτό όμως είναι η λογική του πυροτεχνήματος, λογική που την έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Έχω κάνει την επιλογή να πειθαρχήσω. Όταν βγούμε να μιλήσουμε για τον Βοτανικό, θα το κάνουμε όταν δέσουμε τρία πράγματα. Πρώτον το σχέδιο, δεύτερος πηγές χρηματοδότησης για να έχουμε τα λεφτά και τρίτον το χρονοδιάγραμμα. Για να πούμε με βεβαιότητα πως αυτό είναι που θα γίνει και θα γίνει. Έχουμε δώσει στον εαυτό μας χρονοδιάγραμμα μέχρι τέλος καλοκαιριού. Δεν φτιάχνουμε παιδική χαρά».

Τι απομένει μέχρι τις ανακοινώσεις;

«Θα μου επιτρέψετε να συνεχίσω να πειθαρχώ. Είναι μεγάλος ο πειρασμός να πω κάτι, αλλά πρέπει να γίνει σωστά».

Ο κόσμος αγωνιά. Αφορά όλους τους κατοίκους της Αθήνας. Τι θα γίνει στην έκταση της Λεωφόρου;

«Αυτό το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό κι αποτελεί προτεραιότητα. Ξεπερνά τον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να αλλάξει την πόλη. Έχουμε την περιοχή του Βοτανικού που έχει μείνει πίσω. Μια τέτοια παρέμβαση μπορεί να βάλει μπρος να μετατοπίσει τα όρια της πόλης. Να βοηθήσει την εξέλιξη της πόλης. Από την άλλη έχουμε το χώρο στη Λεωφόρο, ο οποίος μπορεί να είναι ένας πνεύμονας πρασίνου. Ή τέταρτος ή πέμπτος στην καρδιά της πόλης. Εξαιρετικά σημαντικό έργο. Θα μου επιτρέψετε να πειθαρχώ και να μιλήσω γι’ αυτό όταν είμαστε απολύτως σίγουροι ως προς το σχέδιο, την οικονομική και νομική διάσταση και ως προς το χρονοδιάγραμμα».

Υπάρχει ερώτημα ανθρώπου που έχει κάνει επέμβαση στο κεφάλι και ζητά να του δώσετε μια χαρά με το γήπεδο…

«Λίγο υπομονή. Μπορώ να πω στον κύριο αυτόν πως θα έχει μια χαρά στο τέλος του καλοκαιριού».

Θα είναι δηλαδή κάτι δεμένο που δεν μπορεί να προσβληθεί. Στηρίζεται στο υφιστάμενο ΠΔ;

«Δεν πρόκειται να σας πω κάτι παραπάνω. Θα ήθελα να πω, αλλά δεν μπορώ. Περιμένω κι εγώ με ανυπομονησία να το πω».

Ο κ. Γιαννακόπουλος στην ουσία προέβαλε ως λόγο την αθέτηση συμφωνίας με βασικό στοιχείο την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ. Ο δήμος έχει εγκαταλείψει την ιδέα;

«Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως έχω μεγάλο σεβασμό στη συνολική προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου εδώ και πολλά χρόνια. Ο μόνος τρόπος για να δείξω το σεβασμό σε όσους έχουν προσφέρει είναι εμπράκτως. Όχι με λόγια, με πράξεις. Επιτρέψτε μου μέχρι τέλους καλοκαιριού».

Χρηματοδότης δεν μπορεί να είναι ο δήμος. Άρα θα υπάρξουν και ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Στο τέλος της μέρας, ο Παναθηναϊκός θα είναι ενοικιαστής;

«Μα μπορώ να σας απαντήσω σε αυτή την ερώτηση; Είναι κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού. Δεν μπορώ να προτρέξω δε θα ήταν σωστό. Μιλάμε για ολοκληρωμένο πρόγραμμα με αρχή μέση και τέλος. Δεν μπορεί να το διαχειριστεί κανείς με επικοινωνιακούς όρους, αλλά με όρους ουσίας. Με ενδιαφέρει να το δω να γίνεται στην πραγματικότητα. Τις πηγές χρηματοδότησης θα τις συμπεριλάβουμε στο σχέδιο. Όταν φτάσουμε να ανακοινώσουμε δε θα είναι θεωρητικό αλλά συγκεκριμένο που θα περιγράφει όλα τα στάδια. Απ’ το σχεδιασμό, μέχρι την υλοποίηση και το χρονοδιάγραμμα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News