Μπακογιάννης και Ηλιόπουλος συμφώνησαν στο… debate για το Βοτανικό!

Μπακογιάννης και Ηλιόπουλος συμφώνησαν στο... debate για το Βοτανικό!

Κώστας Μπακογιάννης και Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιοι για το Δήμο της Αθήνας, συμφώνησαν πως πρέπει να υλοποιηθεί το πρότζεκτ του Βοτανικού…

Διαβάστε τι είπε ο καθένας στο καθιερωμένο debate πριν την εκλογική μάχη…

Κώστας Μπακογιάννης:
«Την ερώτηση αυτή, την κάνω και ως Παναθηναϊκός. Είδα με πολλή μεγάλη χαρά ότι αναβιώνει η ιστορία της Διπλής Ανάπλασης για όσους δεν το ξέρουν, είναι μια πρόταση που κυκλοφορεί αρκετά χρόνια, ώστε να χτιστεί γήπεδο στον Βοτανικό και να απελευθερωθεί η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Αν δεν κάνω λάθος, γιατί δεν έχουμε δει επίσημες ανακοινώσεις, αυτό γίνεται και με τη συνεργασία της κυβέρνησης.

Πριν μερικά χρόνια η «Ανοιχτή Πόλη» είχε αρνηθεί την πρόταση αυτή, είχε βγει απέναντι, νομίζω για λόγους περιβάλλοντος κάτι έλεγαν για κορμοράνους. Σήμερα, η «Ανοιχτή Πόλη» υποστηρίζει αυτή την πρόταση; Πάμε όλοι μαζί έτσι ώστε και να αποκτήσει γήπεδο η ομάδα της πόλης και να απελευθερώσουμε έναν τεράστιο χώρο στην καρδιά της Αθήνας;»

Νάσος Ηλιόπουλος:
«Έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο συγκεκριμένο. Για εμάς οι πόλεις δεν είναι μουσεία. Τα κομμάτια του αθλητισμού είναι κομμάτια της ιστορίας και της μνήμης της πόλης. Δεν μπορεί κάποιος να σκέφτεται την Αθήνα χωρίς να σκέφτεται την ιστορία του Παναθηναϊκού και ακριβώς για αυτό τον λόγο πρέπει ο Παναθηναϊκός να έχει δικό του γήπεδο και πρέπει να υπάρχει θεσμική σχέση και θεσμική συνεργασία του Δήμου με τον Παναθηναϊκό. Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα θεσμικής συνεργασίας είναι ότι πιθανότατα σε δυο χρόνια θα γίνει το Final Four του μπάσκετ προς τιμήν μιας ιστορικής οικογένειας που έχει προσφέρει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Δήμος θα πρέπει να το κάνει αυτό μια γιορτή της πόλης.

Επίσης, επειδή πιθανότατα δεν γνωρίζετε τα θέματα της Αθήνας, να σας ενημερώσω ότι η «Ανοιχτή Πόλη» δεν είχε αντίθεση στο ζήτημα του γηπέδου, είχε αντίθεση στο ζήτημα του εμπορικού. Εκεί ήταν που έγινε η προσφυγή και αυτή η προσφυγή ως προς το εμπορικό κερδήθηκε. Άρα, να δούμε τις τελευταίες εξελίξεις και τα συγκεκριμένα σχέδια και νομίζω ότι με πολύ μεγάλη χαρά και σεβασμό, στον βαθμό που μιλάμε για τέτοιες δραστηριότητες και όχι για μια συνολικότερη τσιμεντοποίηση για μιας από τις λίγες ελεύθερες περιοχές της Αθήνας, νομίζω ότι μπορεί να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση και το πρώην γήπεδο του Παναθηναϊκού να αποδοθεί στην πόλη για να φτιάξουμε έναν χώρο πολιτισμού, άθλησης και πρασίνου που πραγματικά χρειάζεται σε εκείνη την περιοχή».

Κώστας Μπακογιάννης:
«Τέλεια, άρα εγώ προσπερνάω το προσωπικό, εντάξει είμαστε και δυο ημέρες πριν τις εκλογές, και κρατάω το μεγάλο. Βασικά συμφωνούμε».

Eλέγξτε επίσης

Πανό κατά της διοίκησης από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού (pic)

Χωρίς κόσμο στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» δεν ζήτησαν εισιτήρια για το ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο Στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.