Μουνιέ: «Σοκάρει η εικόνα με το όπλο, κρίμα για τους παίκτες»

Παραλίγο να βάλει το γκολ της χρονιάς ο Μουνιέ! (vid)

Ο Αντονί Μουνιέ διαφώνησε, μιλώντας στην “Equipe” αναφέρθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος, στο όπλο του Σαββίδη και τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

“Είναι κρίμα να σταματήσει το πρωτάθλημα, αντί να επικεντρωθούν στην ομάδα που δημιούργησε το πρόβλημα. Γιατί αυτό τιμωρεί όλους τους άλλους.
Τα μέτρα που ελήφθησαν πριν για εισβολές στον αγωνιστικό χώρο ή για παρόμοια πράγματα, ελήφθησαν απέναντι σε συγκεκριμένες ομάδες. Υπήρχαν πρόστιμα, ματς κεκλεισμένων των θυρών, αφαιρέσεις βαθμών, αλλά το πρωτάθλημα συνεχίστηκε.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να τιμωρηθούν οι άλλες ομάδες και να τις εμποδίσουν να παίξουν. Ήταν σαν να υπήρχε διακοπή στο γαλλικό πρωτάθλημα, για ο,τι συνέβη στη Λιλ.

Νομίζω ότι είχε την άδεια να φέρει όπλο, δεν ήταν επιθετικό (εκεί που το είχε). Αλλά, δεν είναι εικόνα αυτή που πρέπει να δείχνεις στο ποδόσφαιρο. Την είδα μετά, όχι εκείνη τη στιγμή.

Σοκάρει λίγο. Αλλά, εγώ που είμαι εδώ και λίγους μήνες στην Ελλάδα δεν αισθάνομαι ανασφάλεια όταν πηγαίνω στα εκτός έδρας ματς. Είναι όπως στη Ligue 1 ή τη Serie A.

Οι εισβολές στον αγωνιστικό χώρο είναι πιθανές παντού. Οι οπαδοί στην Ελλάδα, είναι οπαδοί, όχι απλοί θεατές. Αλλά, στη Γαλλία, στις ομάδες που υπάρχουν αληθινοί οπαδοί, αυτό ξεφεύγει.

Δεν έχω δει κανέναν από τον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που το μέτρο έγινε επίσημο. Θα δούμε τι θα συμβεί την Τρίτη (13/3). Θα συγκεντρωθούμε για την προπόνηση. Θα προσαρμοστούμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Πιστεύω ότι δεν θα παίξουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Μετά είναι η διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων, οπότε θα έχουμε τρεις εβδομάδες θα παίξουμε ξανά. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη, ίσως να ξαναπαίξουμε.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν σκληρές ποινές στον ΠΑΟΚ. Είναι κρίμα, έκαναν καλή σεζόν και οι πιθανότητές τους έχουν ελαττωθεί. Οι παίκτες δεν φταίνε σε τίποτα”, υποστήριξε ο Αντονί Μουνιέ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News