Μονόδρομος η άμυνα

Μονόδρομος η άμυνα

Ο Λάζλο Μπόλονι καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο όπως οι πιο πολλοί Βαλκάνιοι: στιβαρή άμυνα, τρέξιμο στη μέση κι όχι μεγάλη επιθετικότητα, αλλά υπομονή ελπίζοντας ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες φάσεις.

Σε σχέση με τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει πιο πολλούς αρτίστες στο έμψυχο δυναμικό του, αλλά και πιο μεγάλη ελαφρότητα: όχι τυχαία στα πολλά ματς που έδωσε δεν κέρδισε κανένα ματς απέναντι σε πολλούς χειρότερούς του, εδώ ίδρωνε να κερδίσει στα φιλικά τον Λεβαδειακό και τον ΟΦΗ δείχνοντας ότι η δουλειά που έγινε στην προετοιμασία ήταν αρκούντως προβληματική.

Ο Άρης και η Τρίπολη τον κέρδισαν δίχως κόπο, οι Λαρισαίοι, οι Κρήτες κι οι Βολιώτες απέσπασαν ισοπαλίες χωρίς να ιδρώσουν πολύ.

Είναι προφανές ότι εκεί που οι προσωπικότητες κι οι ατομικές τους ενέργειες δεν αρκούν, η νίκη είναι δύσκολη υπόθεση και το γκολ γρίφος: το τριφύλλι δεν μοιάζει με ομάδα που μπορεί να αποδώσει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας το οποίο θέλει προσχεδιασμένη ανάπτυξη, αντοχές και τρεξίματα πολλά.

Ακόμα και επιθετική τακτική να είχε ο Μπόλονι βλέποντας το κλατάρισμα των παικτών του στο τέλος και την απουσία ψυχολογίας στα αποδυτήρια είναι επόμενο να έχει στο μυαλό του αμυντικογενή τακτική.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News