ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - Άξιζε τη νίκη ο Παναθηναϊκός! (vids)

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - Άξιζε τη νίκη ο Παναθηναϊκός! (vids)

Πιτσίλκας και… αστοχία του Παναθηναϊκού στα τρίποντα στο 4ο δεκάλεπτο έδωσαν στον Ολυμπιακό τη νίκη στο ντέρμπι του ΣΕΦ. Πολλά τα παράπονα για τη διαιτησία του Πιτσίλκα οι «πράσινοι»! Αγκωνιές του Φαλ δίνονταν φάουλ εις βάρος των σέντερ του Παναθηναϊκού!

Με μια σχετική νευρικότητα ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στο παρκέ αστοχώντας στις πρώτες δύο επιθέσεις η κάθε μία. Στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα ο Γκουντάιτις φορτώθηκε με δύο φάουλ και ο Παπαγιάννης πήρε αμέσως τη θέση του. Ο Γουόλτερς πέτυχε τους πρώτους «πράσινους» πόντους (3-3) από τα 6,75. Ο Φαλ νίκησε τον Παπαγιάννη για το 7-3. Ο Μπέικον με ένα δικό του ατομικό σερί 7 πόντων ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό (10-10).




Το πρώτο φάουλ για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε 2:53 πριν το τέλος της α’ περιόδου! Ο Φαλ κέρδισε ξανά τον Παπαγιάννη (15-10). Ο Μεγαρίτης σέντερ «απάντησε» με το πρώτο του καλάθι για το 17-12. Ο Κάνααν με τρίποντο στο τέλος της περιόδου έβαλε τον Ολυμπιακό στο +10 (24-14) με το Τριφύλλι να χάνει νωρίτερα κρίσιμο ριμπάουντ.

Στη β’ περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι αξιοποιώντας τη λύση του Παπαγιάννη σε δύο περιπτώσεις (24-18). Το σερί των «πρασίνων» έφθασε στο 9-0 με τρίποντο του Μεγαρίτη σέντερ (24-23). Ο Παναθηναϊκός «γύρισε» οριστικά από το -10 με καλάθι του Ουόλτερς (το οποίο ήταν και φάουλ). Τη σκυτάλη πήρε ο Μπέικον που έδωσε και μαξιλαράκι… ασφαλείας στον Παναθηναϊκό. Σε τρίποντο του Βενζέκοφ «απάντησε» με φοβερό σουτ ο Πάρις Λι (29-36). Το Τριφύλλι πήγε προηγούμενος με 3 πόντους στα αποδυτήρια μη έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεσή του στο φινάλε του ημιχρόνου (35-38).




Όπως και στο α’ ημίχρονο, οι δύο ομάδες δεν βρήκαν σκορ. Ανύπαρκτο φάουλ του Λι στον Παπανικολάου οδήγησαν τον Έλληνα φόργουορντ στις βολές (36-38). Μετά από 3,5 λεπτά ο Ουόλτερς βρηκε τους πρώτους πόντους για τον Παναθηναϊκό (36-40). Ο Ολυμπιακός έφθασε σε ένα σερί 9-2 με τον Ράντονιτς να καλεί τάιμ άουτ, ενώ αιμόφυρτος έφυγε από το παρκέ ο Πονίτκα. Ο Ράντονιτς έριξε στη μάχη τον Μποχωρίδη. Δύο μεγάλα σουτ του Πάρις Λι ξανάβαλαν τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ (47-48).




Ο Πονίτκα επέστρεψε στο παιχνίδι με καλάθι στις αρχές της δ’ περιόδου (49-50). Ο Ουόλτερς με 4 συνεχόμενους πόντους μείωσε τη διαφορά στον πόντο (55-54). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξεφύγει στο σκορ, όμως, ο Ουόλτερς βρήκε πάλι τη λύση. Τρίποντο του Σλούκα έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στο +4. Ο Μπέικον έπειτα από κακές αποφάσεις, έχασε την ψυχολογία του, ωστόσο, βρήκε γρήγορο καλάθι μετά από τάιμ άουτ του Ράντονιτς (62-59). Ο Παπαγιάννης έφαγε αγκωνιά από τον Φαλ, αλλά δόθηκε καλάθι και φάουλ (65-59).




Δύο γρήγορα καλάθια του Παναθηναϊκού – κλέψιμο του Λι – έδωσαν νέες ελπίδες στους «πράσινους» 20 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο Βεζένκοφ ευστόχησε και στις δύο βολές (67-63), ο Μπέικον έβαλε τρομερό τρίποντο στα 4,9 πριν τη λήξη (67-66). Ο Πίτερς έχασε μια βολή και ο Παναθηναϊκός βρήκε ευκαιρία για σουτ νίκης, ο Μπέικον αστόχησε.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 35-38, 49-48, 68-66

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News