Μόνο εσύ μπορείς...

Μόνο εσύ μπορείς...

Είναι ξεκάθαρο και δε χωρά αμφισβήτηση. Μέχρι στιγμής καμία ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκας δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει από το 0-2 και να πάρει την πρόκριση. Αν, όμως, υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να το κάνει, αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Και μόνο ο Παναθηναϊκός.

Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα του «τριφυλλιού» έχει πετύχει τα πάντα. Τώρα μπορεί να πετύχει και αυτό. Άλλωστε αν γίναμε έστω και λίγο… σοφότεροι από τον δεύτερο προημιτελικό είναι πως η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς την Λαμποράλ μπορεί να την κερδίσει.

[ads2]

Και την Τρίτη και την Πέμπτη. Και αν γίνει κάτι τέτοιο, όπως όλοι καταλαβαίνετε, ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην Βιτόρια με άλλα δεδομένα και άλλη ψυχολογία. Αλλά η Βιτόρια ακόμα είναι μακριά… Πρώτα η Τρίτη και η… τρίτη αναμέτρηση.

Οι «πράσινοι», ακόμα και όσοι δεν τα πήγαν καλά, πάλεψαν μέχρι τέλους, δίνοντας τα πάντα. Και στα 45 λεπτά του αγώνα. Και αυτό είναι υπέρ του δέοντος σημαντικό. Και αυτό είναι ένας ακόμα λόγος που είναι κρίμα κι άδικο που χάθηκε αυτό το παιχνίδι. Γιατί ο Παναθηναϊκός μπορούσε να έχει κερδίσει και να έχει κάνει το 1-1. Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» την αστοχία του και τα λάθη του. Τα 15 λάθη είναι πολλά, ειδικά από τη στιγμή οι γηπεδούχοι τα εκμεταλλεύτηκαν σε τεράστιο βαθμό, παίρνοντας πάρα πολλούς εύκολους πόντους. Την ίδια ώρα, η Λαμποράλ συνέχιζε να «πυροβολεί» αδιακρίτως από τα 6,75 (11/30), ενώ ο Παναθηναϊκός για δεύτερο συνεχόμενο ματς ήταν… τραγικός (7/28). Από αυτά και μόνο τα δύο στοιχεία γίνεται εύκολα κατανοητό πως ο Παναθηναϊκός στο… νορμάλ του βράδυ μπορεί να κερδίσει εύκολα. Ειδικά μέσα στο ΟΑΚΑ.

Μας κάνει πλάκα ο Διαμαντίδης

Ας πάμε και στα επιμέρους. Δεν είναι δυνατόν ο Διαμαντίδης να τελειώνει την καριέρα του σε δύο μήνες. Δεν γίνεται. Ο άνθρωπος μας κάνει πλάκα. Με αυτή την εικόνα που είχε στον δεύτερο προημιτελικό δείχνει ότι έχει, τουλάχιστον, δύο ακόμα χρόνια μπάσκετ. Για ένα ακόμα βράδυ έκανε τα πάντα. Γύρισε το ματς μόνος του, το πήγε σε παράταση και αν του το επέτρεπαν οι διαιτητές μπορεί να έπαιρνε και το τελευταίο τρίποντο στην παράταση και τώρα να συζητάγαμε άλλα.

Με Διαμαντίδη, ΟΑΚΑ και τους υπόλοιπους

Με έναν τέτοιο Διαμαντίδη (η εικόνα του αυτή είναι φυσιολογική για τα στάνταρ του), αν δυο τρεις παίκτες «κλειδιά» του Παναθηναϊκού πιάσουν τη συνηθισμένη του απόδοση (και όχι αυτή της Βιτόρια), τότε οι «πράσινοι» δε θα έχουν πρόβλημα στο ΟΑΚΑ. Με τον… κανονικό Γουίλιαμς στη σύνθεσή του, με τον «ξεθολωμένο» Καλάθη και έναν καλύτερο και πιο ενεργητικό Φελντέιν, όλα θα είναι διαφορετικά.

ΥΓ1: Δεν αποτελεί δικαιολογία. Αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑ. Οι διαιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν πανέξυπνοι. Ήξεραν τι έκαναν, πότε το έκαναν και μάλιστα με… χειρουργική ακρίβεια. Ο Διαμαντίδης, όμως, τους χάλασε τα σχέδια και στο τέλος εκτεθήκανε. Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός στην τελευταία του επίθεση έχει σχεδιάσει φάση και για δίποντο (Ραντούλιτσα) και για τρίποντο (Διαμαντίδης). Ο Μπλάζιτς κρατάει τον Διαμαντίδη για να μην ξαναπάρει τη μπάλα από τον Ραντούλιτσα και οι διαιτητές δείχνουν.. παίζεται. Κανονικά δύο βολές στον Διαμαντίδη.

Επίσης, κάθε φορά που ο Διαμαντίδης πετύχαινε τρίποντο οι διαιτητές είχαν… πρεμούρα να το ξαναδούν στο instant replay, μήπως και πάταγε τη γραμμή. Στο τελευταίο τρίποντο μάλιστα και με τον Περάσοβιτς να μην έχει τάιμ άουτ ο Σαχίν τον… έφτιαξε τον κόουτς της Λαμποράλ. Πήγε ο τρίτος διαιτητής (Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ) και είπε στον Πουκλ να το… ξαναδεί για να σιγουρευτεί. Έτσι ο Περάσοβιτς το πήρε ουσιαστικά το τάιμ άουτ του.

ΥΓ2: Εξαιρετικός Κούζμιτς. Ο Σέρβος σέντερ έκανε την διαφορά στις δύο ρακέτες και απέδειξε ότι έχει πολλά να δώσει. Όποια άποψη και να έχει ο καθένας για τον Τζόρτζεβιτς, πρέπει να του «χρεωθεί» πως έχει δει κάτι σε αυτόν τον παίκτη που οι περισσότεροι δεν το έχουμε δει.

ΥΓ3: Απαιτείται άμεση επιστροφή του Νικ Καλάθη στα αγωνιστικά δρώμενα του Παναθηναϊκού.

ΥΓ4: Ο Τζόρτζεβιτς το πήγε το ματς εκεί που ήθελε, αλλά για μία ακόμα φορά έδειξε επιμονή σε κάποια σχήματα που δεν… τραβάνε (θέλοντας να δείξει εμπιστοσύνη και να κερδίσει τους παίκτες του).

leoforos.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News