Μόνιμα... καταραμένος

Στο ΟΑΚΑ ο Αλαφούζος (pics)

Η κακή ατομική κατάσταση των παικτών του Παναθηναϊκού μετατρέπει κάθε αγώνα σε ντέρμπι ενδεικτικό του πόσο μακριά βρίσκεται το κλαμπ από το status που θέλει να παγιώσει και πόσο κοντά οι αντίπαλοι στο μέγεθος της πιθανότητας να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός δεν φτάνει που είναι αδιάβαστος, είναι και ψυχολογικά διάτρητος, έτοιμος να λυγίσει στην πρώτη στραβή.

Ακόμα και σύλλογοι που κανονικά δεν έπρεπε να τους “βλέπει” τον πνίγουν στην αίσθηση των αγωνιστικών κραδασμών που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση που προηγηθούν, τα τελευταία (πολλά) χρόνια το κλαμπ σπανιότατα “γυρίζει” από το 0-1.

Γαρνιτούρα στα παραπάνω η αδυναμία κομβικών παικτών να βοηθήσουν αφού πολλοί είναι εκτός ρυθμού. Το ξέρουμε, χαμός στο ίσιωμα. Αυτό που ζουν σε ψυχολογικό επίπεδο οι οπαδοί ξεπερνά τα στενά όρια του αθλήματος και θα αποτελέσει πιθανόν σημείο αναφοράς στο μέλλον (αθλητικά και μη) αναφορικά με τη σημασία που έχει για τον άνθρωπο να νιώθει συνεχώς παγιδευμένος/προδομένος. Η κατάρα δεν φεύγει, είναι ακόμα εκεί. Η ομάδα δεν λέει να ξεφύγει από την “κόλαση” που τη στέλνουν διαρκώς οι δικοί της δαίμονες οι οποίοι ανά τακτικά χρονικά διαστήματα τη βασανίζουν.

Ο οργανισμός καταφέρνει να βυθιστεί στη μιζέρια όταν όλα -μετά από καιρό- έμοιαζαν υπέρ του. Καλύτερο ρόστερ, περισσότερα λεφτά, ευνοϊκό πρόγραμμα. Κι όμως μια από τα ίδια! Η κατάρα αιωρείται πάνω από το Κορωπί. Όσο κι αν οι παίκτες στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε πως εν ώρα αγώνων “δεν βλέπουν φαντάσματα”, προσωπικά πιστεύουμε ότι όχι μόνο τα αντικρύζουν αλλά πιάνουν και κουβέντα μαζί τους. Το τριφύλλι παραμένει σύνολο ανίκανο να σταθεί στο ιστορικό του υψηλό, συνεχώς δίνει αφορμές να ζωντανέψουν εφιάλτες δείχνοντας παθογένεια που έχει κολλήσει τη μούρη της στο πρόσωπο του.

Ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τέτοιες καταστάσεις καθορίζει αν θα ξορκίσεις δαίμονες ή όχι. Όσα μικρά βήματα κι αν κάνεις το καλοκαίρι (εκεί που τα σενάρια έχουν πάντα ευτυχή κατάληξη κι όλες οι μεταγραφές φαντάζουν παικτάρες) το κακό έχει πολύ βαθιές ρίζες. Η εικόνα του “θύματος” είναι πάλι εκεί, στιγματίζει τη ψυχοσύνθεση όλων στο “Καλαφάτης”. Τις λίγες φορές που το έργο έχει happy end για τον Παναθηναϊκό, οι όποιοι πανηγυρισμοί στο κλείσιμο λίγο πριν τους τίτλους τέλους μοιάζουν με εικόνα σκηνοθέτη ο οποίος αφήνει υπονοούμενο για sequel. To be continued (σε μερικές ημέρες στο Ηράκλειο)…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News