Μοναδική μας ελπίδα ο Ουζουνίδης

Ουζουνίδης

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή, δεν είναι άλλο από τον προπονητή του, Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ο πράσινος τεχνικός ανέλαβε πέρυσι το τριφύλλι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ομάδα, καθώς το κλίμα ήταν πολύ βαρύ με τα ανεπιτυχή αποτελέσματα που έφερνε ο Αντρέα Στραματσόνι.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε χρέη προπονητή στο τριφύλλι, ο Ουζουνίδης λατρεύτηκε από τον κόσμο, αφενός μεν γιατί είναι υποστηρικτής της ομάδας μας, αφετέρου δε, επειδή η πορεία τους στις ομάδες που είχε αναλάβει ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Όλα αυτά μαζί έδιναν ελπίδα στους φίλους του τριφυλλιού που τον στήριξαν από το πρώτο λεπτό, βλέποντας στο πρόσωπό του τον «λυτρωτή» του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Διαχειριζόμενος ένα «μικρό» ρόστερ, κατάφερε να παρουσιάσει μια πολύ δυνατή ενδεκάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο με αυτοματισμούς και φαινόταν ότι ήταν δουλεμένη. Τα καλά αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν, αντιστρέφοντας έτσι το κλίμα κατήφειας που επικρατούσε. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι το τριφύλλι κυριάρχησε στα ντέρμπι του δεύτερου γύρου (όπως και στα play off) και έδειξε ότι αν ήταν από την αρχή της σεζόν ο Μαρίνος στο τιμόνι της ομάδας τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός αν και αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρυσι, καλείται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κόσμου του. Αντικειμενικά, η κατάσταση μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, όμως αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να φέρει κάτι καλό με αυτό το υλικό, δεν είναι άλλος από τον Εβρίτη κόουτς.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News