Μολέδο με...Στιλ!

Ποιος Μολέδο; 'Αλλος έκανε τη διαφορά...

Ο Ροντρίγκο Μολέδο συγκέντρωσε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας στο πρώτο παιχνίδι του Europa League με την ΑΙΚ. Δικαιολογημένα, καθώς η εξαιρετική του εμφάνιση στο αμυντικό κομμάτι, επιστεγάστηκε με ένα κρίσιμο και καθοριστικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση με τους Σουηδούς και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, όλη αυτή η προσοχή δεν θα υπήρχε αν δεν ήταν ο Λουκ Στιλ, ο οποίος με δύο καταπληκτικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν… Μία στο 56΄’ στην προσπάθεια του Μπλόμπεργκ και άλλη μία στο 75′ στην κεφαλιά του Άβντιτς, ο Άγγλος φώναξε παρών και έδειξε πως είναι έτοιμος να αφήσει στο παρελθόν την μέτρια περσινή χρονιά, που ανάγκασε τους «πράσινους» να αναζητούν τερματοφύλακα, προκειμένου να ανεβάσουν τον ανταγωνισμό.

[ads2]

 Ο 31χρονος τερματοφύλακας, την πρώτη του σεζόν στην Λεωφόρο ήταν εντυπωσιακός, με αποτέλεσμα να πάρει την φανέλα του βασικού σπίτι του. Ωστόσο, κάποια μικροπροβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή της περσινής χρονιάς, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από τα ματς με την Μπριζ, φαίνεται πως επηρέασαν την γενικότερη παρουσία του και η απόδοσή του είχε πολλά σκαμπανεβάσματα.

Λάθος απομακρύνσεις, σουτ από το… πουθενά που κατέληγαν γκολ, άστοχες επεμβάσεις, είχαν ως αποτέλεσμα να κλονιστεί η εμπιστοσύνη που υπήρχε στο πρόσωπό του. Κάτι που και ο ίδιος αντιλαμβανόταν και σε καμία περίπτωση δεν τον βοηθούσε να επιστρέψει στα γνώριμα καλά επίπεδα απόδοσης. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που μιλάμε για έναν τερματοφύλακα, που ως γνωστών στην θέση αυτή, τεράστιο ρόλο παίζει η ψυχολογία. Αν ένας πορτιέρο είναι καλά, αυτό βγαίνει και στην απόδοσή του, όμως αν αρχίσει να έχει άγχος τότε δεδομένα υπάρχει πρόβλημα…

Και ο Στιλ δεδομένα είχε άγχος, καθώς παρά το γεγονός οτι οι ελπίδες δεν ήταν με το μέρος του, θεωρούσε οτι μπορούσε να διεκδικήσει μία θέση στην αποστολή της Αγγλία για το Euro της Αγγλίας ή τουλάχιστον να αναγκάσει τον Ρόι Χότσον να στείλει έναν άνθρωπο να τον δει να παίζει. Κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ (αν και ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας είχε επικοινωνία με τον Αντρέα Στραματσόνι).

Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν, κρίνοντας από το πρώτο επίσημο δείγμα που έδειξε στο ματς με την ΑΙΚ και αφήνοντας στην άκρη το τι έγινε στα φιλικά. Κόντρα στους Σουηδούς, αν και «παγωμένος», καθώς οι φιλοξενούμενοι σπανίως πλησίαζαν προς την εστία του, έδειξε πως η αγωνιστική και η ψυχολογική του ετοιμότητα είναι σε υψηλά επίπεδα. Και αν στην φάση του 56′ μπορεί να πει κάποιος πως η μπάλα πήγε προς το μέρος του, δεν γίνεται να επικαλεστεί το ίδιο και για αυτή που έγινε 19 λεπτά αργότερα, όταν και τεντώθηκε για να διώξει την κεφαλιά που πήγαινε στην άδεια γωνία του.

Μάλιστα, αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω και συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, το κέρδος αυτό θα είναι μεγαλύτερο από αυτό του Ροντρίγκο Μολέντο. Ο λόγος είναι πολύ απλός; Ο Βραζιλιάνος από την στιγμή που ήρθε δεν έκανε… διάλειμμα. Με το… καλημέρα έδειξε την κλάση και τις ικανότητές του, συνεχίζοντας στους ίδιους, ίσως και σε καλύτερους, ρυθμούς μέχρι σήμερα. Αντιθέτως ο Βρετανός ήρθε, εντυπωσίασε την πρώτη του σεζόν, προβλημάτισε στην δεύτερη και τώρα προσπαθεί να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη όλων.

Το πρώτο τεστ πάντως το πέρασε με επιτυχία…

πηγή: gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News