Μολέδο, αφήστε τα λόγια και ΚΑΝΤΕ το!

Μολέδο, αφήστε τα λόγια και ΚΑΝΤΕ το!

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον πρώτο αριθμό του λαχείου και εκείνος την δική του ποδοσφαιρική Ιθάκη.

Ο Ροντρίγκο Μολέδο μετά από δύο χρόνια απραξίας λόγω τραυματισμών, άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία του «τριφυλλιού» και αποτέλεσε την μεγάλη αποκάλυψη των χειμερινών μεταγραφών του «τριφυλλιού».

[ads2]

Έγινε με το… καλημέρα ηγέτης και ανέβασε επίπεδο την ανασταλτική λειτουργίας της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι!

Στην προετοιμασία συνεχίζει να «δαγκώνει» και μιλά στο Gazzetta Weekend Journal για τα όνειρά του, τις δύσκολες στιγμές, τον Παναθηναϊκό που του άλλαξε την ζωή και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ροντρίγκο μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια έκανες ένα σπουδαίο comeback στον Παναθηναϊκό. Πόσο δύσκολο ήταν να επιστρέψεις δυνατός;

«Ήταν μία περίοδος πολύ δύσκολη για εμένα. Κανένας παίκτης δεν θέλει να μείνει τόσο καιρό εκτός, χωρίς αγώνες. Μερικές φορές όμως έτσι είναι τα πράγματα με τους τραυματισμούς. Μετά την αποδέσμευσή μου από την Μέταλιστ και το χειρουργείο, είχα στο πλευρό μου τους γιατρούς που μου έδιναν καθημερινά εμπιστοσύνη. Ένιωσα καλά, βρήκαν τον εαυτό μου αλλά δεν με χρησιμοποιούσε ο προπονητής της Ιντερνασιονάλ. Κάπου εκεί ήρθε η πρόταση του Παναθηναϊκού, την οποία και αποδέχθηκα!».

Θεωρείς πως «χρωστάς» στον Παναθηναϊκό ένα κομμάτι αυτής της επιστροφής;

«Ναι σίγουρα. Ο Παναθηναϊκός πίστεψε σε εμένα, μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και σε ένα καλό πρωτάθλημα, όπως είναι το ελληνικό».

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή. Πως το εξηγείς αυτό;

«Έχω πολύ καλή σχέση με τους οπαδούς. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, με υποδέχθηκαν πολύ όμορφα. Οι έλληνες φίλαθλοι είναι σαν τους Βραζιλιάνους. Με βοήθησαν αρκετά. Προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα και η παρουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα με βοήθησε ακόμη περισσότερο».

Σίγουρα ο συμπατριώτης σου νέος διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου, θα ήταν ένας από τους παίκτες που θαύμαζες μικρός…

«Ο Ζιλμπέρτο έχει μια πανέμορφη ιστορία. Πάντα τον θαύμαζα σαν ποδοσφαιριστή και τώρα έχω την ευκαιρία να δουλέψω μαζί του. Έχουμε συναντηθεί παλαιότερα όταν εγώ ήμουν στην Ιντερνασιονάλ και εκείνος στην Γκρέμιο. Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά θαυμάζω».

Στις προπονήσεις της Ολλανδίας ήσουν δίδυμο με έναν νέο στόπερ. Τον Ιβάνοφ. Πως σου φαίνεται;

«Είναι ένας σπουδαίος παίκτης με αρκετές εμπειρίες. Έχουμε καλή χημεία παίζοντας μαζί και χαίρομαι που τον έχουμε στην ομάδα».

Πέρυσι η χρονιά ήταν καταστροφική. Ο Παναθηναϊκός είναι έξι χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Είναι αυτός ο μεγάλος σας στόχος;

«Ναι χωρίς καμία αμφιβολία. Το να κατακτήσουμε τον τίτλο είναι ένας από τους στόχους μου. Θέλω να βάλω το όνομά μου στην ιστορία του συλλόγου και να ανταποδώσω την αγάπη του κόσμου. Για αυτό και η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πολύ σημαντική».

Τώρα γνωρίζεις το ελληνικό πρωτάθλημα. Πως σου φαίνεται το επίπεδο;

«Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα. Με ισχυρές και ισορροπημένες ομάδες. Είναι δύσκολο να πω αν υπάρχει φαβορί για τον τίτλο είναι νωρίς. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα κάνω τα πάντα για να τον κατακτήσει ο Παναθηναϊκός».

Ας μιλήσουμε λίγο για εσένα. Πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια στην Βραζιλία, τι σου αρέσει να κάνεις εκτός από το ποδόσφαιρο;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Πάντα είχα δίπλα μου την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Μου αρέσει όταν είμαι στην χώρα μου να πηγαίνω στην παραλία, να παίζω μπάλα με τους φίλους μου και να κάνω σερφ»!

Ποια είναι η ομάδα σου στην Βραζιλία;

«Έχω αδυναμία στην Ιντερνασιονάλ. Έπαιξα εκεί όταν κλήθηκα στην Εθνική. Πάντα θα θυμάμαι τους οπαδούς και η πόλη του Πόρτο Αλέγκρε είναι το δεύτερό μου σπίτι».

Gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News