Μίτσιτς: «Αν με ακούει ο Διαμαντίδης, τον ευχαριστώ για όλα!»

Μίτσιτς: «Αν με ακούει ο Διαμαντίδης, τον ευχαριστώ για όλα!»

Ο Βασίλιε Μίτσιτς, MVP του F4, ευχαρίστησε για… όλα τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του στη Euroleague Greece:

«Στα δύο χρόνια που έπαιξα στην Μπάγερν, πολλοί ήταν εκείνοι που μου έλεγαν να επισκεφτώ την Κολωνία, γιατί είναι φανταστική πόλη! Που να μπορούσα να προβλέψω τότε, ότι θα γίνει η αγαπημένη μου! Να είστε σίγουροι ότι όποιο αθλητικό event διοργανωθεί εδώ, να είστε σίγουροι ότι θα έρθω να το δω για να μπω σ’ αυτό το ευλογημένο γήπεδο!», σχολίασε αρχικά ο 27χρονος Σέρβος διεθνής point-guard της Εφές και πριν προλάβει να τελειώσει την φράση του, του σκάσαμε την ερώτηση για το κατόρθωμα του Διαμαντίδη, το οποίο επανέλαβε μετά από μία δεκαετία.

«Μετά από την απώλεια της μητέρας μου, πριν δύο χρόνια όταν ήμουν στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, συνειδητοποίησα ότι όλα στην ζωή γίνονται για κάποιο λόγο. Όπως όλος ο κόσμος, έτσι κι εγώ είχα καλές κι άσχημες εμπειρίες, αλλά δεν έπαψα ποτέ να ονειρεύομαι! Αυτή την ιστορία που μου θυμίζεις τώρα, την θυμάμαι πάρα πολύ ξεκάθαρα… Όταν είδα έναν τόσο απλό άνθρωπο όπως ο Διαμαντίδη να τα καταφέρνει και να παραμένει ταπεινός, διδάχθηκα ότι δεν θα αλλάξω τίποτε από τον χαρακτήρα μου και ότι θα συνεχίσω να δουλεύω, να βάζω στόχους και να σπρώχνω τον εαυτό μου. Από την Μέγκα, την Μπάγερν, τον Ερυθρό Αστέρα και την Τόφας Μπούρσα, έως την Ζάλγκιρις και τα τρία τελευταία χρόνια στην Εφές, είμαι χαρούμενος για ό,τι έχω πετύχει. Αν λοιπόν, ο Διαμαντίδης – τον όποιο γνώρισα πριν από κάποιον καιρό – μας ακούει ή διαβάσει αυτά τα λόγια, θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το κίνητρο που μου έδωσε!», υπογράμμισε με νόημα πριν ξεστομίσει μία δήλωση ατάκα, που μέχρι πριν το τζάμπολ δεν επιθυμούσε ποτέ να μοιραστεί

«Θα ήθελα να ήταν εδώ η μάνα μου!»
«Δεν ήθελα να το πω αυτό, αλλά όλη αυτή η ευτυχία μου τονίζει τρομερά την απουσία της μητέρας μου, που μου λείπει πάρα πολύ. Ήταν το σημαντικότερο πρόσωπο στην ζωή μου και θα ήθελα να είναι εδώ μαζί μου απόψε!», δήλωσε μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση και αυτομάτως, μας ανάγκασε να περάσουμε σε πιο μπασκετικές ερωτήσεις. Όπως φερ’ ειπείν το πόσο δύσκολη έκανε την ζωή του στο πρώτο μέρος, η αμυντική τακτική της Μπαρτσελόνα.

«Έπαιξα έναν χρόνο υπό τις οδηγίες του Saras στο Κάουνας και μπορώ να πω με πάσα επίγνωση του τι λέω, ότι ο τύπος είναι μία απόλυτη ιδιοφυία του μπάσκετ! Έμαθα πολλά δίπλα του και όταν ήρθα στην Εφές, απέκτησα αυτό που έλλειπε από το παιχνίδι μου, την ελευθερία να δημιουργήσω! Ξέρω καλά να αποφεύγω τα λάθη και τις κακές επιλογές, αλλά χρειάστηκα λίγο χρόνο για να πείσω τον coach να με εμπιστευτεί. Περίμενα, λοιπόν, την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσω και να δώσω ώθηση και προβάδισμα στην ομάδα μου, έτσι ώστε στο τέλος απλά να είμαστε σοβαροί και να κρατήσουμε την διαφορά!», υπερθεμάτισε ο πρώτος σκόρερ (μ.ο. 16,7π. & 4,9ασ.) της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην εφετινή διοργάνωση, πριν αναφερθεί στο πως καταφέρνει να ελέγχει πλέον τον ρυθμό στον οποίο αγωνίζεται, χωρίς να χάνει την συγκέντρωσή του:

«Όταν παρακολουθείς στενά τον Ντόντσιτς, θέλεις δεν θέλεις θα βελτιωθείς!»
«Είναι κάτι που μου έλεγε και ο Μπομπουά τις προάλλες. Παρακολουθώ πολύ μπάσκετ και προσπαθώ να μαθαίνω πράγματα από άλλους παίκτες, όπως ο Λούκα Ντόντσιτς. Το παιδί δεν είναι ούτε 23 και έχει κάτι που δεν έχω ξαναδεί, παρ’ ότι έχω παίξει εναντίον του. Πάντα έλεγα ότι έχει ένα τρομερό μυστικό με το πώς ανεβοκατεβάζει τον ρυθμό του. Τελικά έχω καταλήξει ότι όταν έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση μπορείς να ελέγξεις πολλά πράγματα και να ρυθμίσεις το momentum σου. Ο Λούκα, βέβαια, αυτό το κάνει στο ΝΒΑ, οπότε είναι από άλλο ανέκδοτο. Νιώθω όμως, ότι αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει και σε μένα, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Τα τελευταία τρία χρόνια έσπρωχνα τον εαυτό μου προς αυτή την κατεύθυνση και νομίζω ότι πλέον έχω φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Σαφώς και έχω νεύρα και συναισθήματα, αλλά πλέον μπορώ και είμαι ήρεμος όταν πρέπει.», τόνισε ανασύροντας τις στιγμές που τον βοήθησαν να γίνεται ολοένα και καλύτερος.

«Η πρώτη μου συμμετοχή σε Final 4 στο Βελιγράδι ήταν τεράστια εμπειρία για μένα. Και από πλευράς ενθουσιασμού που θα έπαιζα στην πόλη που μεγάλωσα κι έχασα την συγκέντρωσή μου. Μετά από εκείνον τον χαμένο ημιτελικό από την Φενέρμπαχτσέ, είπα στον εαυτό μου ότι πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα. Στο επόμενο που έγινε στην Βιτόρια, ήμουν σαφώς πιο συγκεντρωμένος και έπαιξα πολύ καλύτερα απέναντι και πάλι στον ίδιο αντίπαλο. Ήμουν ήρεμος, δεν κυνηγούσα ούτε τους πόντους, ούτε κάποιο βραβείο και τελικά νικήσαμε και πήγαμε στον τελικό. Εκεί όμως κάηκα πάλι και τότε υποσχέθηκα στον εαυτό μου, ότι δεν πετάξω ποτέ ξανά άλλη ευκαιρία. Έχω πλέον μπει στην διαδικασία να μελετάω κάθε ματς και να μαθαίνω από τα λάθη μου. Αυτό έγινε και μετά τον προχθεσινό ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ που παρ’ όλίγο να αυτοκτονήσουμε. Κράτησα την ενέργειά μου για την τελευταία περίοδο και ευτυχώς όλα πήγαν όπως ήθελα!», δήλωσε πριν απαντήσει στην ερώτηση των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, που έχει να κάνει με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και το ενδεχόμενο μετακόμισης στους Φιλαντέλφια Σίξερς, που έχουν τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ.

«Όταν ήμουν μικρός, με θεωρούσαν μεγάλο prospect και εξαιτίας όλου αυτού του θορύβου, άργησα να βρω τον δρόμο μου. Από ένα σημείο και μετά αποφάσισα να σκέφτομαι ρεαλιστικά και να είμαι ήρεμος. Επομένως, υπ’ αυτό το πρίσμα θέλω να το τελειώσω την σεζόν και στην συνέχεια να δω τι θα γίνει. Δεν έχω αποφασίσει τίποτε ακόμη γιατί θέλω να βρίσκομαι στο έδαφος. Ξέρω ότι το τέλος της σεζόν πλησιάζει και η προοπτική του ΝΒΑ, θα πέσει στο τραπέζι. Δεν θέλω να το παίξω κάπως, απλά έτσι είμαι, έτσι θέλω να ζω τα πράγματα!», κατέληξε ο Βασίλιε Μίτσιτς πριν χαθεί στις αγκαλιές των συμπαικτών του και κατευθυνθεί προς την συνέντευξη Τύπου.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News