Μήτογλου για... πεντάρι!

Μήτογλου για... πεντάρι!

Οσο οι Μπεν Μπεντίλ-Ζακ Όγκαστ αναρρώνουν από την περιπέτεια του κορονοϊού είναι βέβαιο ότι θα αυξάνονται τα λεπτά του Ντίνου Μήτογλου στο 5.

Πλάκα-πλάκα ο Παναθηναϊκός πρώτη φορά στην ιστορία του διαθέτει γηγενείς ψηλούς από 2.10 και πάνω που αισθάνονται μια χαρά να σουτάρουν από τα πέντε μέτρα και πίσω, ο προηγούμενος ήταν ο Κώστας Τσαρσαρής που ασφαλώς ήταν πληρέστερος παίκτης, δουλεύοντας βέβαια και με τους κορυφαίους προπονητές της ηπείρου.

Πάντως ο καρπός του Ντίνου είναι (για ψηλός) πολύ γλυκός, από τις Ακαδημίες του Θεόδωρου Ροδόπουλου φάνηκε πως το επιπλέον χάρισμα αυτού του παιδιού ήταν το καλό (για ψηλό) περιφερειακό σουτ. Ένα γνώρισμα που του ακολούθησε και στα επόμενα βήματά του, τόσο στον Άρη, όσο και στο WakeForest, το κολλέγιο από το οποίο έχουν περάσει θρύλοι σαν τον Τιμ Ντάνκαν ή τον Κρις Πολ.

Μέχρι και την έλευσή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, πολλοί επέμεναν ότι αυτό το παλικάρι που στο μεταξύ είχε γίνει 2.10, έπρεπε να «κατέβει» στο «3» ή τουλάχιστον να διεκδικεί περισσότερο χρόνο ως small παρά ως powerforward, ωστόσο η σωματοδομή του ήταν τέτοια που «ανάγκαζε» τους προπονητές του να τον κρατούν κοντά στην ρακέτα. Εδώ και κάμποσο καιρό η ατζέντα άλλαξε ξανά.

Πλέον, κρυφά ή φανερά, συζητιέται ολοένα και περισσότερο το ενδεχόμενο μετακίνησής του ακόμη πιο μέσα στο ζωγραφιστό και η χρησιμοποίησή του πιο πολύ σαν center, σε πιο μοντέρνα και… ελληνική εκδοχή του Τζέιμς Γκιστ. Τα επιχειρήματά τους ενισχύονται από την πιο σύγχρονη προσέγγιση του μπάσκετ, σύμφωνα με την οποία οι θέσεις είναι κάτι σαν τις εποχές.

Οι περισσότερες έχουν… καταργηθεί και οι παίκτες χωρίζονται κατά βάση σε δύο κατηγορίες. Στους κοντούς και στους ψηλούς, ο Μήτογλου είναι ένας ψηλός που με την δυνατότητα να τα κάνει όλα ή σχεδόν όλα. Κυρίως μετά την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη τον είδαμε να διεκδικεί χρόνο στο «5», προτάσσοντας τα δικά του προτερήματα και προσεγγίζοντας τις ανάγκες των αγώνων μέσα από τις δικές του αρετές και προσπαθώντας να κρύψει τις αδυναμίες του έναντι των παραδοσιακών ψηλών αντιπάλων του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News