Μήτογλου: «Αυτό σέβομαι πολύ στον Βόβορα»

Μήτογλου: «Αυτό σέβομαι πολύ στον Βόβορα»

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα για τη νέα χρονιά του Παναθηναϊκού, τον κόουτς Βόβορα και τους στόχους τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά τι είπε ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού μέσω της Ευρωλίγκας:

Για την απουσία από το παρκέ λόγω της πανδημίας: “Το να μην παίζεις για τέσσερις μήνες, πραγματικά σου λείπει η διοργάνωση και θέλεις πραγματικά να παίξεις. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι δεν έχεις τους φιλάθλους δίπλα σου για να σε υποστηρίξουν. Καταλαβαίνω, είναι σα να δουλεύεις μόνος σου και να δουλεύεις ατομικά για να βελτιωθείς όλο και περισσότερο. Όμως στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το άθλημα που αγαπάς. Αγαπάς να παίζεις το άθλημά σου και συνειδητοποιείς πόσο σου λείπει.

Έτσι είναι πολύ δύσκολο για όλους, είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Ολη η πανδημία είναι κάτι για όλους και πρέπει να το αποδεχθούμε. Η υγεία των ανθρώπων είναι η Νο1 επιλογή, όμως και το άθλημα που αγαπάμε. Θα βρεθούμε στο παρκέ για να δώσουμε παιχνίδια”.

Για το γεγονός ότι θα αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βόβορα: “Γνωρίζω τον κόουτς Βόβορα από την πρώτη μέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό, όταν ήταν βοηθός προπονητή. Ένα-δυο πράγματα που μπορώ να πω γι’ αυτόν κι αυτό που αγαπώ σ’ αυτόν είναι ότι δουλεύει πάρα πολύ και δουλεύει πάνω σε κάθε λεπτομέρεια στο παρκέ. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Το δεύτερο είναι πως ξέρει και θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του στο μάξιμουμ της προοπτικής τους. Αυτή είναι τουλάχιστον η γνώμη μου. Κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις, ότι ο προπονητής γνωρίζει τι να κάνει με τους παίκτες του και πώς θα τους χρησιμοποιήσει.

Αυτό το σέβομαι πάρα πολύ για τον κόουτς Βόβορα. Είμαι πραγματικά θετικός για αυτή την κίνηση. Και έχω να πω ότι ήταν μια σπουδαία κίνηση από τον Παναθηναϊκό”.

Για τους νεοαποκτηθέντες Νέντοβιτς και Φόστερ: “Ασφαλώς ξέρω τον Νέντοβιτς από τη Μάλαγα, ακόμα έπαιζε εκεί όταν ήρθα στον Παναθηναϊκόκαι μετά στην Αρμάνι. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης και εξαιρετικός σουτέρ. Τον γνωρίζω επίσης από τις εθνικές ομάδες. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από αυτή την προσθήκη στην ομάδα μας και επίσης για τον Μάρκους Φόστερ.

Δεν τον ξέρω τόσο καλά, όμως παρακολούθησα highlights του όταν υπέγραψε στην ομάδα. Τον είχα ακούσει σίγουρα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τους νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα μας. Θα δώσουν σίγουρα ενέργεια, σπουδαίο επιθετικό ταλέντο κι αυτό ειδικά το χρειαζόμαστε”.

Για τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος: “Ασφαλώς ξέρω τον Σαντ-Ρος γιατί έπαιζε στην ΑΕΚ, σε μια ελληνική ομάδα που είναι σπουδαία ομάδα και στην ΤΣΣΚΑ. Πέρυσι έκανε ένα σπουδαίο άλμα στην καριέρα του, τον παρακολούθησα να νικά. Είμαι φαν του, επειδή είναι ένα εργαλείο πολύ απαραίτητο για κάθε ομάδα. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, ειδικά αμυντικά. Επίσης έχω ακούσει ότι είναι σπουδαίο παιδί, ότι θα φέρει εξαιρετική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, κάτι που σημαίνει πολλά για όλους. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα”.

Για την επιστροφή του Όγκουστ και του Μποχωρίδη: “Αυτό που έχω να πω για τον Ζακ (Όγκουστ) και τον “Λέφτι” (Μποχωρίδης) είναι πως τους γνωρίζω πολύ καλά. Με τον Ζακ ήμασταν μαζί την πρώτη σεζόν στον Παναθηναϊκό (2017/2018). Ημασταν κι οι δυο νεότεροι. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, με απίστευτη ενέργεια και σπουδαίος ριμπάουντερ. Έχει εξαιρετική αίσθηση του παιχνιδιού. Έχει μεγαλώσει στα δύο χρόνια που ήταν στην Πόλη και θεωρώ ότι θα φέρει τρομερή ενέργεια. Οσο για τον Λευτέρη,τον γνωρίζω πολύ πιο πριν από οποιονδήποτε άλλον. Τον αποκαλούμε “Λέφτι” γιατί είναι αριστερόχειρας. Είναι έτοιμος για το comeback. Θα εδραιωθεί στον Παναθηναϊκό και θεωρώ ότι είναι έτοιμος γι’ αυτό”.

Για το νεανικό κορμό του Παναθηναϊκού: “Αυτό ήταν νομίζω το πλάνο του προπονητή. Να προσπαθήσει να χτίσει μια ελληνική ομάδα με προοπτική κι έχει βασίσει την ομάδα πιο πολύ στους Έλληνες. Όπως είπατε, θα είμαι εγώ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Γιώργος Παπαγιάννης και μετά θα έχουμε τον “Λέφτι” και τον Ζακ. Όλα αυτά τα παιδιά θα είναι στην ομάδα.

Νιώθουμε ότι μας προσθέτει λίγη πίεση, όμως επειδή γνωρίζουμε τον Παναθηναϊκό και πόσο βαριά είναι η φανέλα του. Θέλουμε με τη δουλειά μας να επαναφέρουμε την ομάδα στην κορυφή. Είναι ο βασικός στόχος μας”.

Για τη δουλειά που έκανε το καλοκαίρι: “Δούλεψα πολύ στο παιχνίδι μου μέσα στο καλάθι. Επίσης προσπάθησα να δουλέψω στον έλεγχο της μπάλας και τη δύναμή μου, για να είμαι όσο περισσότερο γίνεται ολοκληρωμένος παίκτης για να το πω έτσι. Και ναι, δίνω έμφαση σε αυτό και στο σουτ. Είχα πολύ χρόνο. Ολοι μπορούν να συγκεντρωθούν σε πολλά σημεία για να βελτιωθούν, όμως αυτοί ήταν οι βασικοί μου στόχοι”.

Για το τουρνουά στο Κάουνας: ”Αυτό σε κάνει πολύ χαρούμενο. Σε κάνει να λες “ΟΚ, έφτασε η ώρα, δε χρειάζεται να περιμένουμε άλλο”. Η σεζόν είναι εδώ, είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό και χαρούμενος γιατί θα συμμετάσχουμε σε αυτό το τουρνουά”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News