Μήτογλου: «Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο 40% των δυνατοτήτων μας»

Μήτογλου: «Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο 40% των δυνατοτήτων μας»

Για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Βιλερμπάν μίλησε ο Ντίνος Μήτογλου.

Ο παίκτης των πρασίνων τόνισε πως θα είανι ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς οι Γάλλοι είναι μαχητική ομάδα και παίζει πολύ σκληρά.

Ακόμα υποστήριξε ότι οι πράσινοι πρέπει να παίξουν καλύτερα στο αμυντικό κομμάτι ενώ υπογράμμισε ότι η ομάδα βρίσκεται ακόμα στο 40% των δυνατοτήτων της

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντίνου Μήτογλου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

– Τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό η συνέχιση της χορηγικής συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ;

«Όπως ανέφερε και ο Νικ Καλάθης και ο προπονητής μας, Αργύρης Πεδουλάκης, στη συνέντευξη Τύπου, ο ΟΠΑΠ είναι στο πλευρό μας και χαιρόμαστε που παρατείνεται η μεταξύ μας συνεργασία. Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία και επένδυση για εμάς. Το διάστημα που πορευόμαστε μαζί, και οι δύο πλευρές έχουν δει πολλές επιτυχίες. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η επιτυχημένη πορεία».

– Πέρυσι ο Παναθηναϊκός απογοητευόταν στις εκτός έδρας αποστολές του στην Euroleague. Θεωρείς ότι αυτό θα αλλάξει εφέτος;

«Το περσινό πάθημα μας έγινε μάθημα και σίγουρα θέλουμε να το ανατρέψουμε εφέτος. Προετοιμαζόμαστε και σε λίγες ημέρες θα δώσουμε το πρώτο μας εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, απέναντι στη Βιλερμπάν. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και πάμε προετοιμασμένοι κατάλληλα».

– Αποτελεί μάθημα για εσάς η ήττα του Ολυμπιακού στη Γαλλία, απέναντι στη Βιλερμπάν;

«Η Βιλερμπάν είναι μία ομάδα, που παίζει πολύ σκληρά. Τους έχουμε δει και μελετήσει. Πρόκειται για μία μαχητική ομάδα, που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον κάθε πόντο και σε άμυνα και σε επίθεση. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε κατάσταση».

– Η επίθεση του Παναθηναϊκού αποδίδει τα μέγιστα στις μέχρι σήμερα αναμετρήσεις. Στην άμυνα, όμως, παρουσιάζονται πολλά κενά. Σας προβληματίζει αυτό;

«Για την επίθεση είναι καθαρά θέμα ημέρας και κατά πόσο θα αποδώσουν οι παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι στην επίθεση οι περισσότεροι παίκτες έχουν βρει τα πατήματά τους και είναι αποτελεσματικοί. Στην άμυνα έχουμε πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Βήμα-βήμα και αγώνα με τον αγώνα θεωρώ ότι θα γινόμαστε καλύτεροι».

– Μετά από τρεις εφετινές αναμετρήσεις, δύο σε πρωτάθλημα και μία σε Euroleague, σε τι ποσοστό εκτιμάς ότι έχετε φτάσει σε επίπεδο απόδοσης;

«Θα έλεγα γύρω στο 40%. Εκεί περίπου, μπορεί και λιγότερο και αυτό το λέω γιατί έχουμε σίγουρα πολλά περισσότερα περιθώρια βελτίωσης».

– Για σένα προσωπικά η εφετινή χρονιά αποτελεί στοίχημα;

«Φυσικά. Είναι η τρίτη χρονιά μου και όλοι περιμένουν κάτι παραπάνω από εμένα, όπως και εγώ φυσικά. Περιμένω να καταφέρω εφέτος να κάνω το κάτι παραπάνω και υπάρχουν όλες οι συνθήκες για να το πετύχω. Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τον προπονητή μου».

– Στόχος η Euroleague;

«Ε, βέβαια! Πρόκειται για έναν προσωπικό και ομαδικό στόχο. Ο Παναθηναϊκός έχει κάθε χρονιά στόχο την ευρωπαϊκή διάκριση. Ο πήχης είναι πάντα ψηλά. Η εφετινή Euroleague είναι αρκετά ανταγωνιστική. Έχουν δυναμώσει πολλές ομάδες, αλλά και εμείς είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Σίγουρα το επίπεδο έχει ανέβει. Τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News