Μήπως να κοιτάξουμε περισσότερο προς τον πάγκο;

Άρης - Παναθηναϊκός 81-71 (Highlights/vid)

Η απουσία ενός καθαρόαιμου pass first point guard από την πεντάδα όπως ήταν τόσα χρόνια ο Νικ Καλάθης, ή όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ίσως φέρει ντόμινο αλλαγών αν συνεχίσει τις χαμηλές πτήσεις ο Κέντρικ Πέρι.

Μπορεί να δούμε ακόμα και τα…περσινά όταν ο Σαντ-Ρος είχε αναλάβει το κατέβασμα μπάλας. Ο Κουβανός μέχρι την άνοιξη ήταν φάντασμα του εαυτού του.

Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που έκανε το εύκολο λάθος, εγκλωβιζόταν εύκολα στα double teams και δεν είχε τις αντιδράσεις και τις σκέψεις ενός κλασσικού πλέι μέικερ. Παρόλα αυτά ήταν αυτός που μπορούσε να συμμαζέψει την περιφερειακή άμυνα και να παίξει και για τον δεύτερο περιφερειακό που ήταν στην πεντάδα εκείνη τη στιγμή.

Προσπαθούσε να πιέσει τον προσωπικό του αντίπαλο και με όπλο τη σωματοδομή και την βελτίωση που έδειξε στο σουτ στο τέλος της χρονιάς έγινε κομβικός.

Ο Πέρι είναι κοντός και ζει για να σουτάρει ως τώρα, οι αντίπαλοι με εκείνον βασικό τις λύσεις τις βρίσκουν, είτε σπάζοντας zone press, είτε με διεισδύσεις στο πέντε εναντίον πέντε, είτε με περιφερειακά σουτ απόρροια των κακών περιστροφών, είτε με πολλά Pick n roll.

Μήπως να κοιτάξουμε περισσότερο προς τον πάγκο; Μήπως πρέπει να ενεργοποιηθεί περισσότερο ο Λευτέρης Μποχωρίδης;

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News