Μήνυμα παραμονής σε Ζαχίντ

Μήνυμα παραμονής σε Ζαχίντ

Να διατηρήσει τον Γκίας Ζαχίντ στο δυναμικό του έχει αποφασίσει ο Παναθηναϊκός, με όρους όμως που να καλύπτουν τις δυνατότητές του.

Για τον λόγο αυτό ο Τσάβι Ρόκα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Real News έχει ήδη κάνει μια πρώτη προσέγγιση με την διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, στον οποίο ανήκει ο Νορβηγός με πακιστανικές ρίζες μέσος μέχρι το 2021.

Τα δεδομένα της υπόθεσης είναι τόσο απλά, όσο και σύνθετα. Στην θερινή συμφωνία των δύο πλευρών, που περιελάμβανε ετήσιο δανεισμό του ποδοσφαιριστή, μπήκε οψιόν αγοράς ύψους 1,6 εκ. ευρώ, και μάλιστα κατά μία πηγή “κας”, χωρίς δόσεις αποπληρωμής. Προφανώς το ποσό αυτό δεν είναι σε θέση να το πληρώσουν οι “πράσινοι” και εδώ ακριβώς αρχίζει η προσπάθεια του Ισπανού τεχνικού διευθυντή τους, που θα επιχειρήσει είτε να το μειώσει, προτείνοντας παράλληλα δόσεις για την οριστική του εξόφληση, είτε αναζητώντας έτερη λύση που ακόμη φέρεται να επεξεργάζεται προσεκτικά.

Προκύπτουν ένα θετικό και ένα μάλλον προβληματικό στοιχείο για την ελληνική ομάδα. Το καλό νέο είναι ότι ο Ζαχίντ δηλώνει ενθουσιασμένος στην Ελλάδα και το “τριφύλλι” και σε καμία περίπτωση (λέει πως) επιθυμεί να επιστρέψει στην Κύπρο. Το… κακό μαντάτο είναι πως το τιμόνι του συλλόγου από τη μαρτυρική Μεγαλόνησο ανέλαβε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που φέρεται να έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον 25χρονο άσο. Και από τη στιγμή που θα ζητήσει την επιστροφή του, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει περιθώριο αντίδρασης, εκτός φυσικά κι αν τα… σκάσει στους Κύπριους και τον αγοράσει.

Μοιάζουν λεπτές οι ισορροπίες και σίγουρα η διαπραγμάτευση θα τραβήξει αρκετά, αφού στον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν επιπλέον ότι τον προσεχή Δεκέμβριο ο ποδοσφαιριστής αποκτά δικαίωμα υπογραφής σε άλλο κλαμπ, χωρίς οι ίδιοι να κερδίσουν το παραμικρό από το σεβαστό ποσό που δαπάνησαν το 2017 για να τον αποκτήσουν από τη Βαλερένγκα, κάπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση ο Τσάβι Ρόκα προετοιμάζεται. Και για να πετύχει την παραμονή του Ζαχίντ, αλλά και για να καλύψει το κενό του, πιθανότατα με συμπατριώτη του, αν δεν τα καταφέρει.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News