Μήνυμα Δρακωτού σε Αλαφούζο: "Το πλειοψηφικό πακέτο ή τίποτα - Για αρχή 25 έκατ. - Ποιοι αποτελούν το κονσόρτσιουμ"

Μήνυμα Δρακωτού σε Αλαφούζο: "Το πλειοψηφικό πακέτο ή τίποτα - Για αρχή 25 έκατ. - Ποιοι αποτελούν το κονσόρτσιουμ"

Εδώ και λίγες μέρεςέγινε γνωστή η πρόταση από κονσόρτσιουμ της Αμερικής στον Γιάννη Αλαφούζο για αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με επιστολή η οποία φέρει την υπογραφή του Μάρκου Δρακωτου.

Ο Μάρκος Δρακωτός σε συνέντευξή του μίλησε για το ενδιαφέρον, την επιστολή που έστειλε, την απάντηση που πήρε αλλά και την πρόταση των 25 εκατ. στον Γιάννη Αλαφούζο.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα των δηλώσεων στην εφημερίδα SportDay:

– Ποιοι άλλοι συμμετέχουν σ’ αυτό το κονσόρτσιουμ;

Εκτός από εμένα, υπάρχει μία ομάδα Αμερικανών επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν τη θέληση και την επιφάνεια να επενδύσουν στην ομάδα.

– Αληθεύει η πληροφορία πως στις πρώτες επαφές που έγιναν με την πλευρά Αλαφούζου, μεταφέρθηκε από την πλευρά του κονσόρτσιουμ πως είστε διατεθειμένοι να συμμετάσχετε στην ΠΑΕ με ποσό εκκίνησης τα 25 εκατ. ευρώ;

Ισχύει ότι υποβάλαμε μία άκρως δελεαστική και δίκαιη αρχική πρόταση, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, υπό την προϋπόθεση της αποστολής των οικονομικών στοιχείων. Αναλόγως με τα αποτελέσματα του ελέγχου που θα ακολουθούσε, θα καταθέταμε την τελική μας πρόταση. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα της οικονομικής κατάστασης. Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα γι’ αυτό και επιμένουμε στα οικονομικά στοιχεια.

– Τα μέλη του κονσόρτσιουμ ενδιαφέρεστε και για το γηπεδικό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού, με ενεργή συμμετοχή στο θέμα της κατασκευής νέου γηπέδου στον Βοτανικό;

Μας ενδιαφέρει η Λεωφόρος και πιστεύουμε ότι το εν λόγω εγχείρημα μπορεί να υλοποιηθεί εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση. Η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού βρίσκεται σχεδόν έναν αιώνα στο κέντρο της Αθήνας, η δε αξία του γηπέδου εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ολες οι ανταγωνιστικές ομάδες έχτισαν ή χτίζουν γήπεδο στη φυσική τους έδρα. Το ίδιο οφείλει να πράξει η ελληνική πολιτεία και για τον Παναθηναϊκό. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε άλλη λύση. πέραν του «Απόστολος Νικολαΐδης». θα μπορούσε να συζητηθεί υπό την προϋπόθεση και μόνο ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Ομιλος να αποκτήσει ιδιόκτητες και μόνιμες εγκαταστάσεις, άνευ ενοικίου και ημερομηνίας λήξεως, αντίστοιχης αξίας με τη Λεωφόρο, οι οποίες θα στεγάζουν όλα τα τμήματα. Οποιαδήποτε κι αν είναι η τελική απόφαση, οφείλει να σέβεται την ιστορία του συλλόγου και να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του.

– Εφόσον σας διευκρινίστηκε απ’ την πλευρά Αλαφούζου πως πλέον δεν αναζητεί αγοραστή, αλλά συμπαίκτη για το 50% των μετοχών που ελέγχει ο ίδιος, το θέμα έχει κλείσει εντελώς από τη δική σας πλευρά ή υπάρχει «παράθυρο» για το μέλλον;

Μας ενδιαφέρει μόνο το πλειοψηφικό ποσοστό. Οπως μας μεταφέρθηκε, ο Αλαφούζος δεν αναζητεί αγοραστή, αλλά συμπαίκτη αυτή την περίοδο. Είναι δικαίωμά του και οφείλουμε να το σεβαστούμε. Εμείς θα είμαστε εδώ. εφόσον αποφασίσει να πωλήσει την ΠΑΕ και να εξετάσουμε τα δεδομένα όταν έρθει εκείνη η στιγμή.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News