«Μίλησε» ο Πρίφτης: Αποκαλύψεις για Χεζόνια, γκαρντ, 4άρι - Τι είπε για Γιαννακόπουλο, Ολυμπιακό

Πρίφτης: «Βουτιά στα... βαθιά για μένα - Αναγκαιότητα ομάδα 8 ξένων!»

Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης.

Ακολουθούν τα πιο σημαντικά σημεία των δηλώσεών του στο SDNA TV:

«Βουτιά στα… βαθιά για μένα – Αναγκαιότητα ομάδα 8 ξένων!»

«Υπάρχει ένα παρελθόν με τον Παναθηναϊκό. Ήρθα σε επαφή με την ομάδα τα Χριστούγεννα. Υπήρχαν πάντα οι προϋποθέσεις να ξαναδουλέψω στον Παναθηναϊκό, ωστόσο, οι συγκυρίες δεν ήταν ευνοϊκές. Το ήθελα πολλά χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος και τιμή μου. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο, για να πετύχουμε κάτι καλό.»

«Θέλω να φτιάξουμε μια ομάδα, που θα έχει σθένος και υψηλό κίνητρο στο παρκέ. Θέλω να είμαστε σκληροί, κυρίως πνευματικά. Είναι μια διαδρομή που πρέπει να περπατηθεί. Θέλουμε καλές προπονήσεις και να δουλεύουμε συγκεντρωτικά.»

«Προσωπικά για μένα, είναι μια βουτιά στα βαθιά. Όσο πιο πολύ βουτήξουμε, τόσες είναι οι πιθανότητες να φθάσουμε στην αντίπερα όχθη. Πρέπει να συμμετάσχει και ο κόσμος σε αυτό.»

«Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε σωστά την περασμένη χρονιά. Να πω ότι λείπανε γκαρντ; Είναι προφανές πως υπήρχε. Αλλά μέσα από ψηλό σχήμα, βρήκε μια καλή λειτουργία. Θέλω να φτιάξω ένα ορθολογικό ρόστερ, να πασάρουμε καλά. Πρέπει να κινηθούμε σε ένα συγκεκριμένο οικονομικό πλαίσιο. Το παιχνίδι το παίζουν οι παίκτες, όχι τα χρήματα!»

«Από τη στιγμή, που έφυγε ο Μήτογλου, έπρεπε να μείνει ο Παπαπέτρου. Είναι μια αναγκαιότητα να φτιάξεις ομάδα με οκτώ ξένους!»

«Δεν ήρθα σε επαφή με Μήτογλου – 4άρι, ακόμα, και το επόμενο 15ημερο!»

«Ο Παπαπέτρου είναι αναντικατάστατος. Είναι Έλληνας και αυτή είναι μια ειδοποιός διαφορά. Θέλουμε ένα τεσσάρι (4-5) με καλό σουτ. Η αγορά δεν καθορίζεται από εμάς. Είναι θέμα τάιμινγκ. Ευχόμαστε να μείνει μαζί μας ο Παπαπέτρου, μακάρι να γνωρίζαμε την απόφασή του (σ.σ σχετικά με τον όρο για το NBA).»

«Η λογική λέει πως θα περιμένουμε να ανοίξει η αγορά, αλλά και τον Παπαπέτρου. Αλλά, αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό μέσα στο δεκαπενθήμερο, θα το κυνηγήσουμε.»

«Δεν ήρθα σε καμία επαφή με τον Μήτογλου. Ήταν κάτι που εκείνος το είχε αποφασίσει από πριν. Δεν είχα καμία συμμετοχή. Τον θεωρώ ως μια μεγάλη απώλεια για εμάς.»

«Ξεφύγαμε από τη λογική έσοδα – έξοδα, πίστευα θα παραμείνει!»

«Ο Χεζόνια είναι ξένος, ο Παπαπέτρου είναι Έλληνας. Αυτή είναι η σημαντική διαφορά Εξαντλήσαμε τις πιθανότητες να κρατήσουμε τον δεύτερο. Και διαχειριστήκαμε σωστά το θέμα. Ο Νέντοβιτς, από την άλλη, είναι σε μια νευραλγική θέση και αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε, γιατί είναι σημείο αναφοράς για την ομάδα.»

«Παπαπέτρου, Παπαγιάννης και Νέντοβιτς καλύπτουν το μισό μπάτζετ και έχουμε να φροντίσουμε για άλλους 12 ποδοσφαιριστές. Πρέπει να «κόψει» το μάτι μου σε φθηνές επιλογές. Αυτή είναι η αποστολή μου για αυτό το καλοκαίρι.»

«Ο Χεζόνια είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και η επιρροή του στο παιχνίδι είναι τεράστια, αλλά η αναγκαιότητα του ελληνικού στοιχείου είναι υπαρκτή!»

«Θα έπρεπε να απευθυνθείτε και στον ίδιο (σ.σ τον Χεζόνια) για την ερώτηση, γιατί δεν έμεινε. Έκανα μια πολύ καλή συζήτηση μαζί του για το μπάσκετ. Όταν έκλεισα από αυτήν την επικοινωνία, είχα μια αισιοδοξία πως θα παραμείνει.»

«Κάναμε την καλύτερη δυνατή πρόταση προς εκείνον και ξεφύγαμε από τη λογική έσοδα – έξοδα για εκείνον. Η διοίκηση ήθελε να τον κρατήσει. Υπήρχε το ανασταλτικό στοιχείο του buy out!»

«Η πόρτα για τον Χεζόνια είναι ανοικτή και τώρα!»

«Ο Χεζόνια διαθέτει τα 8 από τα 10 καλύτερα πράγματα που είναι must για έναν φόργουορντ. Πέρσι, που έβλεπα τα ματς από το Καζάν, φανταζόμουν να τον χρησιμοποιούσα κυρίως, στο 4, με συνεισφορά, βέβαια, στο 3.»

«Η πόρτα του Παναθηναϊκού για τον Χεζόνια είναι ανοικτή και τώρα!»

«Θα θέλαμε να είχαμε τον Τζέιμς, τον Πάνγκος ή τον Μίσιτς, αλλά…»

«Έχουμε και μιλάμε για πολλά γκαρντ. Combo, αν θέλετε. Τα τρία χρυσά συμβόλαια (σ.σ Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Νέντοβιτς) δεν μας επιτρέπουν να ανοιχτούμε οικονομικά. Θα θέλαμε τον Πάνγκος, τον Μίσιτς, τον Τζέιμς, αλλά κινούμαστε σε συγκεκριμένα οικονομικά πλαίσια.»

«Εμείς κοιτάμε παίκτες, αλλά εκείνοι δεν μας κοιτούν. Ο κάθε παίκτης βλέπει το δικό του συμφέρον. Αντίστοιχα, κάποιοι αθλητές που σε κοιτάνε, δεν τους κοιτάς εσύ. Αυτή η περίοδος είναι μια περίοδος που παίζεις λίγο με τα νεύρα σου και με την υπομονή σου. Όταν περιμένεις τον κάθε Λαπροβίτολα και δεν δικαιώνεσαι, μετά, δεν έχεις χρόνο και επιλογές.»

«Να φύγει ο Μπρέι, να έρθει ποιος… – Δεν θα ήταν αναβάθμιση ο Ουόλτερς!»

«Τον Πέρι τον αποκτήσαμε γιατί τον έχουμε παρακολουθήσει εδώ και πολύ καιρό. Τον γνωρίζω προσωπικά από την VTB League. Δεν είναι παίκτης Ευρωλίγκα, αλλά μπορεί να γίνει. Στον Παναθηναϊκό δουλεύουμε άψογα, στο θέμα του σκάουτινγκ. Στην ίδια λογική κινηθήκαμε και για τον Μέικον!»

«Δεν μου αρέσει, που διαβάζω να φύγει ο Μπρέι. Ήταν σημαντικός, πέρσι, ειδικά, και στα ματς με το Λαύριο. Εάν αφήναμε τον Μπρέι, ποιος θα ερχόταν. Για μένα, δεν θα ήταν αναβάθμιση να φύγει ο Μπρέι και να έρθει ο Ουόλτερς.»

«Το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο και δεν υπάρχουν πολλά λεφτά για τον άσο. Θέλω να καλυφθεί αξιοπρεπώς το κενό στο 4. Θα κινηθούμε σε χαμηλότερα στάνταρντ για το τεσσάρι, από ότι με Χεζόνια!»

«Πιστεύω πως θα παραμείνει ο Σαντ Ρος – Οικονομική λύση ο Φλόιντ!»

«Ο Σαντ Ρος ελπίζουμε πως θα είναι μαζί μας. Αισιοδοξώ ότι θα το κάνει. Είναι σε συζητήσεις με τη διοίκηση για την επέκταση της συνεργασίας (σ.σ είχε υπογράψει 1+1). Ο Φλόιντ είναι ξεκάθαρα μια οικονομική λύση για μπακ απ του Παπαγιάννη, έχει κάποια στοιχεία που μου αρέσουν, αν θα τα εμφανίσει στην Ευρωλίγκα, δεν το ξέρω.»

«Θέλουμε στην Α1 τον Ολυμπιακό – Αναδεικνύει αυτό που κάνουμε!»

«Δεν θα ήμουν σωστός, αν έλεγε πως δεν θα ήθελα τον Ολυμπιακό στην Α1. Ο Ολυμπιακός αναδεικνύει αυτό που κάνουμε.

Γίνεται και για μένα, και για τον Γιώργο (σ.σ τον Μπαρτζώκα) δύσκολη η υπόθεση του πρωταθλήματος. Ποτέ κανένα πρωτάθλημα δεν θα ήταν δεδομένο, ακόμα και χωρίς τον Ολυμπιακό!»

«Έχω καλή επαφή με Γιαννακόπουλο – Σέβομαι την προσφορά του!»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης, σχολίασε την απουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα κοινά του τριφυλλιού.

Ο Ελληνας τεχνικός, μιλώντας στο SDNA TV, ανέφερε ότι έχει καλή επαφή με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο από παλιά και σέβεται την οικογένεια και την προσφορά της.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η μη ενασχόλησή του με την ομάδα αποτελεί πλήγμα, ωστόσο σέβεται την απόφαση που έχει πάρει.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News