Μίλα μου για ροζ...

Μίλα μου για ροζ...

Τα… αντίποινα της προπαγάνδας περί ροζ φανέλας στον Παναθηναϊκό ανταποδόθηκαν στα ροζ μαλλιά του «7αριού» Χένρι Ονιεκούρου.

Επί πολλά έτη, επικρατούσε η αντίληψη πως η πρώτη εμφάνιση του Τριφυλλιού ήταν στα ροζ, γεγονός που δεν ισχύει. Από το έτος ίδρυσης του συλλόγου το 1908, η φανέλα ήταν πράσινη στον Παναθηναϊκό (ούτε ροζ, ούτε κόκκινη που ακούστηκε).

Σε έγγραφο της Ε.Ο.Α. προς τον Δήμο Τρικάλων στις 18 Αυγούστου 1908, αναφορικά με τους επικείμενους Πανθεσσαλικούς Αγώνες (το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ένα αποκαλυπτικό αφιέρωμα στον Τόμο 01 του 1908), το χρώμα της φανέλας του Παναθηναϊκού ήταν πράσινο, με ερυθρά παραράμματα (τα τελειώματα στον λαιμό και τα μανίκια).

Στα πρώτα φιλικά ματς τα χρώματα της πρώτης ομάδας ήταν τα εξής: λευκά πουκάμισα, μαύρη περισκελίδα (παντελόνι). Τα χρώματα της δεύτερης ομάδας ήταν κόκκινα πουκάμισα, λευκό παντελόνι.

Οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν ένα σύνθημα που δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια: «Ροζ φανέλα, η πρώτη του βαζέλα!». Αν και τώρα, πλέον, το ροζ το φορούν όλοι (με τρανό παράδειγμα της Γιουβέντους, αλλά και στην Ελλάδα με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ).

Αυτό, όμως, που ξεχωρίζει, πλέον, είναι τα ροζ μαλλιά του «7αριού» Χένρι Ονιεκούρου. Τον είδε όλη η Ευρώπη με αυτό το περίεργο χρώμα (για μαλλί) να αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό στο Europa League.

Σε τελικό στάδιο, μην αναφέρουμε πως οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν και ποδοσφαιριστή ονόματι, Ροζ!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News