Μηδενική πρόοδος από το καλοκαίρι

Μηδενική πρόοδος από το καλοκαίρι

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα δεν είναι ότι δεν έχει αποτελέσματα -είναι ότι η πρόοδός του σε σχέση με τα φιλικά του καλοκαιριού είναι μηδαμινή: έπειτα από εβδομάδες αγώνων καταγράφονται μόνο προβλήματα.

Στα πρώτα ματς η ομάδα έδειξε ότι έχει μεγάλες αδυναμίες στην επίθεση: η παραγωγή ευκαιριών ήταν ελάχιστη.

Το χειρότερο ήταν ότι το επιθετικό της κόλλημα δημιουργούσε στον αντίπαλο τη βεβαιότητα ότι θα του δοθεί μια καλή ευκαιρία σε μια αντεπίθεση: ο Αστέρας, ο Αρης, η Λάρισα, ο Βόλος έπαιξαν παιχνίδια αναμονής ελπίζοντας στο δώρο του τριφυλλιού-δώρα που κάπως γενναιόδωρα πρόσφερε.

Στην Κρήτη ο ΟΦΗ αποκάλυψε μία ακόμα αδυναμία: έδειξε πως αν πιέσεις σε συγκεκριμένα αδύναμα σημεία, θα κάνεις ζημιά ευκολότερα και χωρίς να χρειάζεται να την περιμένεις. Έπειτα από πέντε αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός μοιάζει πιο αδύναμος, ενώ έπρεπε να έχει αρχίσει να δείχνει αρετές.

Είναι εύκολο να κάνουμε κριτική στον Λάζλο Μπόλονι, ωστόσο όποιοι το κάνουν δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι η αποστολή που ανέλαβε είναι δύσκολη. Παρέλαβε ένα ρόστερ που σχηματίστηκε κάπως αργά, χωρίς το απαραίτητο «δέσιμο». Τι να το κάνεις που σήμερα η ποιότητα είναι ανώτερη, όταν οι ποδοσφαιριστές είναι φανερά αδύναμοι να τρέξουν και να πιέσουν τον αντίπαλο;

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News