Μια τίμια λύση πάγκου σε χαμηλότερο επίπεδο

Όγκαστ: Οι δηλώσεις του μετά την ήττα από την Ρεάλ

Στην άμυνα αλλαγών που χρησιμοποιεί ο Παναθηναϊκός (όποτε τις χρησιμοποιεί) ο Ζακ Όγκαστ πολλές φορές χάνεται, ειδικά στην Ευρωλίγκα, δείχνοντας πως ακόμα έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να λογίζεται αθλητής της τοπ διοργάνωσης.

Σε χαμηλότερο επίπεδο πάντως (όπως στην Τουρκία και στο ελληνικό πρωτάθλημα) ο Ελληνοαμερικανός μπορεί να αποτελέσει μια “τίμια” λύση πάγκου.

Το Σάββατο με το Λαύριο… ξέχασε να αστοχήσει στα δίποντα απέναντι στην ομάδα-έκπληξη του πρωταθλήματος, δικαιώνοντας τον προπονητή του που πιστεύει σε αυτόν περισσότερο απ΄ ότι έκαναν στο παρελθόν Βόβορας και Πασκουάλ.

Συνήθως εκθειάζουμε τα έτοιμα, γρήγορα πόδια των ψηλών που μένουν μαζί με τον αντίπαλο στην άμυνα, ο Ζακ δεν είναι αργός αλλά παραμένει σοφτ στην προστασία του καλαθιού, το να βάζεις μόνο τη μπάλα στο καλάθι αποτρέπουν ομάδες ανώτερου επιπέδου να ασχοληθούν σοβαρά μαζί σου.

Ο Όγκαστ πάντως, κάνει καλό πρωτάθλημα φέτος, παρότι παίζει σε σύνολο με χοντρό πρόβλημα στην εισαγωγική πάσα γεγονός που αναγκάζει παίκτες να παραβαίνουν συνεχώς κανόνες συμπεριφοράς τους οποίους συνήθως τηρούν ευλαβικά ομάδες ανώτερου επιπέδου, τοποθετώντας τον ίδιο τους τον εαυτό σε αδιέξοδες καταστάσεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμα και φτασμένοι αθλητές κινδυνεύουν να “καούν”, φανταστείτε παιδιά που τώρα αρχίζουν να μαθαίνουν τα τι και τα πως της Ευρωλίγκας.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News