«Μετέτρεψα τον Παναθηναϊκό σε ομάδα που νικάει»

«Μετέτρεψα τον Παναθηναϊκό σε ομάδα που νικάει»

Ο Ντίνο Ράτζα ανέφερε σε συνέντευξή του ότι μετέτρεψε τον Παναθηναϊκό σε ομάδα νικήτρια!

Ο Ντίνο Ράτζα ανέφερε σε συνέντευξή του ότι μετέτρεψε τον Παναθηναϊκό σε ομάδα νικήτρια!

Παρακάτω ορισμένες απαντήσεις του:

Για την Ελλάδα: «Ήθελα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Πήγα σε μία ομάδα που ήθελε να δημιουργήσει κάτι και από τις ήττες τη μετέτρεψα σε ομάδα νικήτρια! Από τότε ο Παναθηναϊκός έφτιαξε τη δική του αυτοκρατορία. Μου άρεσε πολύ στην Ελλάδα, τη λάτρεψα»

Για τον Λούκα Ντόντσιτς: «Μου θυμίζει πολύ τον Μποντιρόγκα. Λίγο μεγαλύτερος αλλά ένας τύπος με μεγάλα “καρύδια” και μπασκετικό ταλέντο. Ένα τεράστιο μπασκετικό ταλέντο!”, λέει ο Ράτζα που έχει αγωνιστεί και στον Ολυμπιακό και συνέχισε:

Περίμενα ότι ο Ντόντσιτς θα πετύχει. Όχι όμως από τόσο νωρίς. Δείχνει ωριμότητα σε πολύ νεαρή ηλικία, διαθέτει ταλέντο και δουλεύει πολύ. Νομίζω πως έκανε τα σωστά βήματα. Από τα λίγα λεπτά στη Ρεάλ, ανέβηκε στα πολλά, κέρδισε με την ομάδα του και μετά πήγε στο ΝΒΑ. Νόμιζα πως χρειαζόταν να μείνει έναν ακόμα χρόνο στην Ευρώπη αλλά με εξέπληξε.

Πρόσφατα ο γιος μου με ρώτησε: Είδες τι κάνει ο Ντόντσιτς; Οκ, ας δούμε τη φάση: οκτώ δευτερόλεπτα, εννιά ντρίμπλες, τρεις προσποιήσεις μέσα στη ρακέτα και κανείς δεν πήγε για βοήθεια. Στις μέρες μας; Στη ρακέτα; Θα σε “σκότωναν”. Παίκτες σαν τον Μπάρκλεϊ, τον Όκλεϊ, τον Λαϊμπίρ θα σου “έκοβαν το κεφάλι”. Αν έκανες προσποίηση και πήγαινες από κάτω τους, να είσαι βέβαιος πως το κεφάλι σου θα έφευγε μαζί με την μπάλα από το σώμα σου».

Για το τωρινό ΝΒΑ: «Ο κόσμος άλλαξε. Νομίζω πως το ΝΒΑ έγινε ένα All Star Game, όπου η άμυνα δεν υπάρχει. Οι αριθμοί απογειώθηκαν. Ο κόσμος πληρώνει για αυτό και του αρέσει. Δεν με ενδιαφέρει όμως. Είναι μία διαφορετική εποχή και πρέπει να προσαρμόζεσαι. Κάποια πράγματα είναι καλύτερα, άλλα όχι. Το μπάσκετ ήταν πολύ καλύτερο τότε. Προτιμώ να δω έναν αγώνα Euroleague παρά του ΝΒΑ. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που παρακολούθησα αγώνα του ΝΒΑ. Ο Χάρντεν παίρνει 50 προσπάθειες για τρίποντο στο παιχνίδι. Το θεωρούν αυτό μπάσκετ; Δεν μου αρέσει».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News