Μεταξάς: «Καλύτερο το γκολ του Αϊτόρ από εκείνο του Χάβερτς» (vid)

Μεταξάς: «Καλύτερο το γκολ του Αϊτόρ από εκείνο του Χάβερτς» (vid)

Φοβερή δήλωση έκανε ο Ηρακλής Μεταξάς πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αποθεώνοντας τους πράσινους για το πρώτο γκολ που πέτυχαν κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΣ:

Για τo τι «έμαθε» τον ΠΑΣ η ισοπαλία με τον Άρη και αν υπήρχε εναλλακτικός τρόπος ώστε να αποφύγει το αμυντικό παιχνίδι: “Ακριβώς αυτό ήταν το πρόβλημα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με διαφορετικό τρόπο. Το ετοιμάσαμε στην προπόνηση, αλλά δεν το βγάλαμε στο γήπεδο. Τουλάχιστον όχι έτσι ώστε να απειλήσουμε πιο πολύ το τέρμα του Άρη. Μας βοήθησε σίγουρα η αλλαγή του Παντελάκη, γιατί από τη στιγμή που μπήκε μέσα για πρώτη φορά κρατήσαμε τουλάχιστον τις μακρινές μπαλιές, που κι αυτές δεν ήταν λύση, γιατί τις περισσότερες φορές γυρίζουν πίσω σαν μπούμερανγκ αυτές οι μπάλες, αλλά κάπως κρατήσαμε την μπάλα με τον Παντελάκη, είχαμε τη δεύτερη μπαλιά κι εκεί κάπως ηρέμησε το παιχνίδι. Τώρα, να βάζαμε την Παντελάκη από την αρχή; Πάντως αυτοί είμαστε. Είναι ωστόσο ένα σκεπτικό τώρα που μας λείπει και ο Ντομίνγκεθ. Είναι δύσκολη αυτή η θέση μπροστά. Άμα ξέρεις ότι όλες οι ομάδες θα σε πιέζουν τόσο ψηλά, γιατί να μην κάνεις την μακρινή μπαλιά; Αλλά θα πρέπει και να την κρατήσεις να μη σου έρθει αμέσως πίσω. Εκεί δεν έχουμε πολλές επιλογές παικτών που μπορούν να κρατήσουν με πλάτη την μπάλα στην κατοχή τους”.

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα για να νικήσει στα πλέι οφ: “Είχα πει κάποτε να κάνουμε ερωτήσεις στον αντίπαλο που δεν θα μπορεί να τις απαντήσει. Τώρα, όμως, μάς κάνουν οι άλλοι τις ερωτήσεις και πρέπει να βρούμε εμείς τις απαντήσεις. Και η απάντηση δεν πρέπει να είναι πάντα η ίδια. Είναι όπως στο σκάκι, μία κίνηση εμείς, μία εκείνοι και πρέπει να βρούμε την τελική κίνηση για το ΜΑΤ”.

Για τις σκέψεις απέναντι στον Παναθηναϊκό: “Την ιδέα την έχουμε, να δούμε αν θα τη βάλουμε και στο γήπεδο. Γενικά τα παιχνίδια των πλέι οφ είναι πολύ δυνατά. Ο ρυθμός, αν κρίνω και από το ματς Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ που το είδα αναλυτικά , ήταν πολύ υψηλός, σε σημείο που δεν το είχαμε συνηθίσει να το βλέπουμε στον α’ γύρο. Και έπαιξαν και οι δύο ομάδες πολύ καλά. Να πάρω κι ένα παράδειγμα από το Champions League. Είδα ένα γκολ της Τσέλσι με τη Ρεάλ που ήταν ίδιο με αυτό που έβαλε και ο Παναθηναϊκός, μην πω και καλύτερο αυτό του Παναθηναϊκού. Εμείς πρέπει απέναντι σ’ αυτήν την καλή ομάδα και την καλή απόδοση που έχει ο Παναθηναϊκός να βρούμε τη δικιά μας λύση”.





Για το αν τον «φοβίζει» ότι μπορεί να σπάσει η καλή παράδοση του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Παναθηναϊκό λόγω της καλής κατάστασης των «πράσινων»: “Η λέξη ‘φοβίζει’ δεν ταιριάζει σ’ εμένα προσωπικά ούτε στους χαρακτήρες που έχουμε στα αποδυτήρια. Η λέξη που χρειάζεται είναι “απαντήσεις” στις ερωτήσεις του αντιπάλου. Να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να τις σκεφτούμε. Το πρώτο που θέλω είναι να τις δω. Το αν θα τις εκτελέσουμε με τεχνική είναι άλλο ζητούμενο. Αλλά τουλάχιστον να έχουμε το πάθος και να δούμε αυτές τις απαντήσεις που θέλουμε και όχι άλλες που θα βγουν από το άγχος μην χάσουμε την μπάλα”.

Για τις απουσίες: “Ο Ντομίνγκεθ είναι οριστικά εκτός και δυστυχώς απ’ ό,τι φαίνεται και ο Ποζνάνσκι. Για τον Κόντε μας έδωσαν το ‘πράσινο φως’, θα τον δούμε και αύριο, αλλά αφού υπάρχει το ‘πράσινο φως’ από τον γιατρό δεν υπάρχει λόγος να τον αφήσουμε. Τώρα το αν και πόσο θα παίξει δεν μπορώ να το πω αυτήν τη στιγμή”.

Για το πώς ένιωσε με τις επιστροφές που είχε: “Ήταν πολύ ευχάριστα, αλλά για μια μέρα μόνο. Το είπα ως αστείο και στα αποδυτήρια εκείνη την ημέρα που τους είχαμε όλους, ότι επιτέλους μπαίνω σε επαγγελματικά αποδυτήρια. Είναι ευχάριστο όταν έχεις επιλογές, ήρθαν και κάποια μικρά παιδιά της Κ19, που τελειώνει το πρωτάθλημά τους και θα τους έχουμε και πιο συχνά από εδώ και πέρα μαζί μας. Τους αδικήσαμε λιγάκι και λόγω κορωνοϊού. Θέλαμε να τους ανεβάσουμε, αλλά πότε είχαμε εμείς προβλήματα, πότε εκείνοι, φοβόμασταν μην κολλήσει ο ένας από τον άλλον. Από εδώ και πέρα θα κοιτάξουμε να τους φέρνουμε εναλλάξ να τους γνωρίσουμε και ακόμα καλύτερα απ’ ό,τι τους ξέρουμε. Ειδικά ο κ. Στάικος, αλλά κι εγώ, είδαμε αρκετά παιχνίδια της Κ19 φέτος”.

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί ο ΠΑΣ να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο: “Γι’ άλλη μια φορά θα πω ότι δεν σκέφτομαι αν θα φτάσει ή δεν θα φτάσει η συγκομιδή μας, πόσους βαθμούς διαφορά έχουμε κτλ. Δεν θέλω να χάσω ούτε 1% από την ενέργειά μου για να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Θέλω το 100% της ενέργειάς μου να το αφιερώσω στο τι θα κάνω αύριο στην προπόνηση και τι πρέπει να πω στα παιδιά για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Μόνο ως εκεί σκέφτομαι, δεν σπαταλάω τη σκέψη μου σε άλλα πράγματα”.




Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News