Μεταγραφή με την υπογραφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου…

Μεταγραφή με την υπογραφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου…

Για το μέτρο που σ΄ αυτήν τη χώρα δεν τηρείται θα γράψουμε άλλη φορά. Πώς για τους ίδιους ανθρώπους ο Σπανούλης είναι μίασμα και ο Μπουρούσης μάγκας ή αν θέλετε ο Καπίνο Ολυμπιακός από μικρός και ο Αποστολάκης σκουλήκι αποτελεί απορίας άξιον…

Στον επαγγελματικό αθλητισμό υφίστανται στεγανά, αλλά όπου υπάρχει το χρήμα και η φιλοδοξία αυτά είναι εύθραυστα. Προέχει στην παρούσα φάση να σχολιαστούν άλλα πράγματα.

[ads2]

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ο καλύτερος center της περυσινής Ευρωλίγκας κι ένας από τους λόγους που η Λαμποράλ βρέθηκε στο Final 4. Πιο ώριμος από ποτέ κατάφερε να έχει επίδραση στο παιχνίδι των Βάσκων, αποτελώντας βασικό γρανάζι στη μηχανή της ομάδας του Περάσοβιτς. Έτσι, έστω και σε φιλολογικό επίπεδο, έκανε ομάδες του ΝΒΑ ν΄ ασχοληθούν μαζί του και πολλαπλασίασε τις ετήσιες απολαβές του υπογράφοντας τελικά στον Παναθηναϊκό.

Με τη συμπλήρωση του δυναμικού θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και τι πρέπει να κάνει ο Έλληνας center για να βοηθήσει πραγματικά τον νέο του σύλλογο. Το σίγουρο είναι πώς επιβάλλεται να πιάσει στο «τριφύλλι» και το γνωρίζει κι ο ίδιος καλύτερα από τον καθένα. Εφόσον πήρε το ρίσκο και τα περισσότερα από δύο «χαρτιά», μένει στο παρκέ ν΄ αποδείξει ότι μπορεί. Στο όχι μακρινό παρελθόν ο έμπειρος παίκτης στάθηκε απέναντι στη νυν ομάδα του. Με λόγια σκληρά και προσβλητικά κι αυτό αποτελεί πραγματικότητα.

Μέχρι και στο νικητήριο ματς της Λαμποράλ στο «ΟΑΚΑ», για τους «8» της Ευρωλίγκας, αντιμετωπίστηκε άσχημα από τον κόσμο των «πράσινων» έως και τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπήκε στο παρκέ και του έδωσε συγχαρητήρια με τρόπο θερμό. Τίποτε δεν παραγράφεται, ωστόσο η ζωή προχωρά. Κι από τη στιγμή που πέρα από την ουσία, η κίνηση αυτή χαρίζει κι επικοινωνιακή αβάντα στον Παναθηναϊκό ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ ορθώς την προχώρησε και την τελείωσε θετικά.

Επιχειρώντας μία κρίση του άμεσου μέλλοντος, ο Δημήτρης χαμένος από την κίνηση να προσθέσει στο δυναμικό του «Εξάστερου» τον Μπουρούση δεν θα βγει. Ακόμη και στην απευκταία περίπτωση να μην προκόψει ο παίκτης, αφού όλα τα ενδεχόμενα παίζουν κι αντικειμενικά αυτά που έκανε πέρυσι δύσκολα επαναλαμβάνονται. Έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα δεδομένα της εποχής, πήρε έναν από τους καλύτερους παίκτες της περυσινής Ευρωλίγκας, μίλησε και μιλά για τη μεταγραφή αυτή όλη η Ελλάδα τουλάχιστον κι όλα αυτά για ν΄ αυξήσει την ποιότητα του Παναθηναϊκού σε μία θέση κομβική που πονούσε.

Μόνο θετικά μπορεί να του πιστώσει κανείς και τούτο το συμπέρασμα αποτελεί κατάκτηση. Ουδείς αμφισβητεί ότι το παρελθόν του Μπουρούση πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αποκλειστικά για το καλό του συλλόγου και την αγωνιστική βελτίωση του συνόλου. Με την κίνηση αυτή ο Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε τη δυναμική της παρουσίας του στην ηγεσία του τμήματος.

Δίχως να υποτιμά όσους διαφωνούν κι έχουν ενστάσεις για τον Γιάννη Μπουρούση, έκανε αυτό που έκρινε σωστό για την ίδια την ομάδα και τον προπονητή της. Η μεταγραφή, δίχως κανένα προσωπικό κόστος πέραν του οικονομικού βεβαίως, φέρει την υπογραφή του φαρδιά πλατιά… Γι΄ αυτούς που, ωστόσο, ξεχείλωσαν το σκηνικό και παρουσίασαν συμπεριφορές που μέχρι το πρόσφατο παρελθόν κορόιδευαν αξίζει ξεχωριστή αναφορά. Διότι και ο εμετός έχει τα όρια του!

Πηγή: sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News