Μεταγραφές: Το φιλόδοξο πλάνο Ρόκα - Από Ελλάδα έως Αφρική

Ρόκα: «Παίκτες από ακαδημία και μεταγραφές ξένων - Δεν ήρθα επειδή ο Αλαφούζος μου υποσχέθηκε πως θα αυξήσει το μπάτζετ» (pics)

Την πρόθεσή του να δημιουργήσει και πάλι τμήμα σκάουτινγκ στον Παναθηναϊκό έχει εκμυστηρευθεί ο Τσάβι Ρόκα στον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής έχει ήδη αναλύσει το πλάνο του στον μεγαλομέτοχο της εταιρείας κρίνοντας ως νευραλγικής σημασίας για την εξέλιξη της ομάδας την ανασύστασή του. Βάσει εκείνων που γνωρίζουν περισσότερα για το θέμα ο Αλαφούζος υποδέχθηκε θετικά το σχέδιο του συνεργάτη του περιμένοντας στο εξής τις ακριβείς λεπτομέρειες για την υλοποίησή του.

Ο Ρόκα θα επιδιώξει κάθε φορά να υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Που σημαίνει ότι η επιχείρηση ανίχνευσης ποδοσφαιριστών για το τριφύλλι θα εκτελείται από γνώστες της εκάστοτε αγοράς άλλος για την Ευρώπη, άλλος για τη Λατινική Αμερική, έτερος για την Αφρική και πάει λέγοντας.

Ολοι όσοι ασχοληθούν με το εγχείρημα θα επιλέγονται προσεκτικά από τον Ισπανό που προηγουμένως θα δηλώνει βέβαιος για τις ικανότητές τους. Επιπλέον στο τμήμα σκάουτινγκ που θα δημιουργηθεί θα τσεκάρεται προσεκτικά η Σούπερ Λίγκα, οι εντός των τειχών περιπτώσεις που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τους πράσινους.

Εννοείται πως στο διάστημα αυτό ο Ρόκα επικοινωνεί με πολύ κόσμο θέλοντας να είναι σε θέση να εγγυηθεί για την αποτελεσματικότητα όσων ενταχθούν στη νέα αυτή προσπάθεια. Οσο για το πότε το φιλόδοξο αυτό πλάνο θα πάρει σάρκα και οστά είναι κάτι που μένει να φανεί αφού ναι μεν το αφεντικό του Παναθηναϊκού άναψε το πράσινο φως ωστόσο πιθανολογείται πως τα βήματα που θα γίνουν και οι επιλογές προσώπων θα χρειαστούν λίγο χρόνο.

Πληροφορίες: Realnews

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News