Μεταγραφές: Παρακολουθούνται 188 ομάδες από Ευρώπη & Αμερική για παίκτες

Μεταγραφές: Παρακολουθούνται 188 ομάδες από Ευρώπη & Αμερική για παίκτες

Την αλλαγή λειτουργίας του Παναθηναϊκού στο θέμα σκάουτινγκ σχολίασε ο Γιώργος Βόβορας σε συνέντευξή του.

Ο Βόβορας είπε χαρακτηριστικά στην SDNA TV:

«Με τον κόουτς Πιτίνο αλλάξαμε τις λειτουργίες στο προπονητικό σταφ. Εδώ και 16-18 μήνες ξεκίνησε ένα τμήμα scouting, με την επίβλεψη του Νίκου Παππά. Παρακολουθούν 188 ομάδες από την Ευρώπη και την Αμερική. Από τον Γενάρη παρακολουθούν παίκτες, που δεν ανήκουν στην Euroleague και δεν τους ξέρουμε. Έχει ετοιμάσει μια έκθεση, που την έχει παραδώσει στην ομάδα, με επιλογές από διαφορετικές θέσεις, ανάλογα με το μπάτζετ. Έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή και σοβαρή δουλειά. Ανάλογα με το μπάτζετ και τους παίκτες της νέας σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα έχει επιλογές. Θα είναι έτοιμος να επιλέξει από μια γκάμα και παικτών που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα και έμπειρων παικτών. Υπάρχει χρόνος ακόμα. Δεν ξέρει κανείς πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Θα βγούμε από έναν “πόλεμο”, ένα “κραχ”. Κάθε μέρα βλέπουμε παιχνίδια. Μόλις κοιμούνται τα παιδιά βάζουμε βίντεο. Μας άρεσει, είναι η δουλειά μας, είμαστε έτοιμοι για όλα. Όμως, κανένας δεν ξέρει πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση, ιδιαίτερα στον Παναθηναϊκό.

Είναι σημαντικό αυτό που κάνει η ομάδα. Κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας, αν πηγαίνεις, βλέπεις την εξέλιξη του παίκτη. Κάθε οργανισμός πρέπει να έχει μια τέτοια ομάδα που θα παρατηρεί παίκτες. Ακόμα και όταν παίρνεις παιδιά 16-18 ετών από όλη την Ευρώπη και τα ετοιμάζεις για την Ανδρική Ομάδα. Βέβαια, αυτοί οι παίκτες μπορεί να φύγουν στα 20 για το ΝΒΑ. Γι’ αυτό και είναι πιο δύσκολο για τις ομάδες να κάνουν επενδύσεις σε αυτό το κομμάτι».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News