Μεταγραφές: Η ανασκόπηση του πρώτου γύρου - Ποιοι διασώθηκαν

Χάθηκε η μπάλα, χάθηκε και το γκολ στην Λεωφόρο! (vid)

To newspao.gr κάνει ανασκόπηση για την πορεία των 9+1 καλοκαιρινών μεταγραφών της ομάδας στον πρώτο, απογοητευτικό, γύρο της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Φραν Βέλεθ: Ο Ισπανός μπακ ξεκίνησε κάπως “άνευρα” τη σεζόν, ωστόσο με την άφιξη του Μπόλονι και την μονιμοποίησή του δίπλα στον Σένκεφελντ έχει ανεβάσει τις μετοχές του. Ο Ισπανός αμυντικός πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις, ωστόσο πρόβλημα αποτελούν οι συχνοί τραυματισμοί του. Έχει 8 συμμετοχές στο πρώτο μίσο της σεζόν.

Χουάνκαρ: Άλλος ένας παίκτης που γνωρίζαμε, εκ των προτέρων, πως έχει μία καριέρα γεμάτη τραυματισμούς. Ο έμπειρος μπακ ήρθε ως αντι-Ινσούα και έχει καταφέρει να αγωνιστεί μόλις πέντε φορές με τους “πράσινους”. Με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, οι εμφανίσεις του είναι μεστές, ωστόσο επισκιάζεται από τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε.

Φακούντο Σάντσες: Ξεκίνησε τραγικά τη χρονιά, ωστόσο στην πορεία ανέβασε στροφές (από το ματς με τον ΟΦΗ και μετά) και σταθεροποιήθηκε σε ένα επίπεδο. Κάνει καλά τα βασικά της θέσης, ωστόσο δε δείχνει -ως τώρα- να είναι καλύτερος του Γιόχανσον ή να μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Διακρίνεται για την ταχύτητά του και την μαχητικότητά του.

Αντονίτο: Δεν μπορεί να κριθεί.

Μαουρίσιο: Ήταν η τελευταία (χρονικά) μεταγραφή της ομάδας και μάλλον η πιο χρήσιμη ως τώρα. Ο Βραζιλιάνος χαφ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις (9 αγώνες, 1 ασίστ) και αποτελεί έναν εκ των καλύτερων της ομάδας φέτος.

Λούκας Βιγιαφάνιες: Άργησε να μπει στα παιχνίδια, αλλά μόλις το έκανε άλλαξε όλη η ομάδα. Βλέπει γήπεδο, μοιράζει μπαλιές, δίνει και την ψυχή του για την ομάδα και έχει βοηθήσει σημαντικά τις 8 φορές (1 γκολ) που αγωνίστηκε. Θα πρέπει -ωστόσο- να ηρεμίσει, καθώς εμφανίζεται συχνά – πυκνά εκνευρισμένος απέναντι προς αντιπάλους, προπονητή και διαιτητές.

Σαβιέρ: Μέτρια τα πράγματα και για τον Πορτογάλο εξτρέμ, ο οποίος συγκριτικά με τον Μπεκ (καθώς ως αντι-Μπεκ αποκτήθηκε) έχει ήδη προσφέρει κάτι παραπάνω. Δεν ξεχωρίζει, έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και περιμένουμε να δούμε πως θα επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του.

Αϊτόρ: Από τους πλέον πιο αδικημένους παίκτες στο “πράσινο” ρόστερ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα από τους υπόλοιπους “πράσινους” εξτρέμ, όντας τουλάχιστον ένα (ίσως και δύο) σκαλί πιο ποιοτικός. Είχε κάποιες ατυχίες στην αρχή της σεζόν, ωστόσο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στη συνέχεια. Μετράει 8 συμμετοχές (477 λεπτά) με 2 γκολ και 1 ασίστ, που μεταφράζετα σε 1 γκολ/ασίστ ανά 159′. Αριθμός που θα ήταν ο μισός αν ήταν λίγο πιο τυχερός με τα…VAR στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Φώτης Ιωαννίδης: Έχει αγωνισθεί μόλις 17′ και δεν μπορεί να κριθεί.

Καρλίτος: Αποκτήθηκε τον χειμώνα, ωστόσο είχε δικαίωμα συμμετοχής από τον Αύγουστο και μετά. Αποτελεί τον δεύτερο αδικημένο των μεταγραφών, καθώς ο Λάσλο Μπόλονι τον έχει παραγκωνίσει παρόλο που έχει καλύτερα νούμερα από τον Μακέντα. Έχει 4 γκολ (όσα και ο Ιταλός), αλλά σε λιγότερα λεπτά (908′) και με πολύ λιγότερες τελικές προσπάθειες. Έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία σε τελειώματα και στημένες φάσεις, ενώ μοιράζει αρκετά καλά την μπάλα και στους συμπαίκτες του. Μάλιστα, σε πολλά ματς έχει “καεί” παίζοντας ως εξτρέμ ή…πάνω στον Μακέντα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News