Παρουσίαση μεταγραφών: ΟΛΑ όσα δήλωσαν οι παίκτες

Παρουσίαση μεταγραφών: ΟΛΑ όσα δήλωσαν οι παίκτες

Αυτή την ώρα γίνεται η παρουσίαση των καλοκαιρινών μεταγραφικών αποκτημάτων του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η απολογιστική συνέντευξη Τύπου του τεχνικού διευθυντή των “πρασίνων”, Νίκου Νταμπίζα, για τον σχεδιασμό της νεάς σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των παικτών:

Ζοάο Νούνες: “Ευχαριστώ για την καλή υποδοχή που μου επιφύλαξε ο Σύλλογος. Είναι σημαντικό να βρεθώ σε μία μεγάλη και ιστορική ομάδα. Ο στόχος μου είναι είναι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και να βοηθήσω”.
Γκίας Ζαχίντ: “Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε ένα μεγάλο κλαμπ. Είμαι με δανεισμό, αλλά θα προσπαθήσω να πετύχουμε καλά πράγματα στο πρωτάθλημα. Είναι απόλαυση να παίζω για τον Παναθηναϊκό και να είμαι στα αποδυτήρια και να αγωνίζομαι με τόσο καλούς χαρακτήρες”.
Γιοάν Μολό: “Θέλω να ευχαριστήσω όσους έκαναν πραγματικότητα τη μεταγραφή. Απολαμβάνω την πρόκληση και έχω εμπιστοσύνη ότι θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Είμαι 30 ετών και έχω πολλά να αποδείξω. Ξέρω ότι έχουμε υψηλούς στόχους και θα τα δώσω όλα”.
Ούφε Μπεκ: “Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε έναν τόσο μεγάλο Σύλλογο. Θα αντιμετωπίσω αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Έχω έρθει στο καλύτερο σημείο μαζί με τα άλλα παιδιά για να βοηθήσουμε τον Σύλλογο να επανέρθει στο μέγεθος του. Δεν αρχίσαμε όπως θα θέλαμε, αλλά έχουμε χρόνο για να διορθώσουμε την κατάσταση. Ήρθα πιο αργά σε σχέση με τα άλλα παιδιά, θα τρέξω για να προλάβω, είχα έναν μικροτραυματισμό αλλά θα τον ξεπεράσω και θα είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω”.
Χουάν Περέα: “Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι εδώ, ευχαριστώ όλο τον σύλλογο. Ήρθα για να μάθω, να αναπτυχθώ μέσα στον Παναθηναϊκό και θέλω να εκφράσω την χαρά μου που είμαι εδώ”.

Μπαρτ Σένκεφελντ: “Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο ιστορικό κλαμπ και χαίρομαι που είμαι εδώ. Είναι σε καλό δρόμο η ομάδα και οι καλύτερες στιγμές θα έρθουν”.

Ερώτηση στον Σένκεφελντ, πόσο καιρό θα χρειαστεί για να παίξει; Σένκεφελντ: “Προσπαθώ να είμαι έτοιμος το συντομότερο δυνατόν. Δεν βάζω κάποιο όριο, προσπαθώ το συντομότερο δυνατό”.

Ερώτηση στον Μολό: Έχεις δει την εικόνα στα φιλικά. Τι πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά στα πρώτα παιχνίδια; Μολό: “Είμαι εδώ επειδή έχω εμπειρία και θέλω να τη μεταφέρω στους νεότερους. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα άλλοτε δουλεύουν και άλλοτε όχι. Οι αντίπαλοι ίσως το ήθελαν παραπάνω. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Τώρα πρέπει να αρχίσουμε βλέποντας τα πράγματα με πείσμα, όρεξη και πιο πολύ δουλειά. Είμαστε ενωμένοι, μία οικογένεια, έτσι θα συνεχίσουμε και παίζουμε σε μία ομάδα που έχει βαριά φανέλα, ιστορία και δεν έχουν όλοι την τύχη μας να βρίσκονται εδώ”.

Ερώτηση στον Νούνες αν τον επηρέασαν τα λάθη του με τον ΟΦΗ και οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο; Νούνες: “Δεν θα ήθελα να μιλήσω για μένα. Η ομάδα δεν ήταν καλή στο συγκεκριμένο ματς, αλλά δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε. Κανένας δεν είναι χαρούμενος. Αλλά, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να το διαχειριστούμε για να δώσουμε απαντήσεις. Αυτές θα έρθουν με δουλειά, όρεξη και θέληση. Έχουμε δυνατότητα, θα βελτιωθούμε και θα δώσουμε απαντήσεις”.

Ερώτηση στον Νούνες αν μπορεί να ανταπεξέρθει ως αμυντικός χαφ. Νούνες: “Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η απόφαση του προπονητή, καταρχάς. Όμως το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι πανέτοιμοι. Δηλώνω έτοιμος για ότι μου ζητήσει ο προπονητής, σε όποια θέση με βάλει. Εξαρτάται από εκείνον”.

Ερώτηση για τον Περέα, πως ένιωσε στο ματς με τον ΟΦΗ που ήταν ο λιγότερο έμπειρος και ο μικρότερος σε ηλικία, με λίγες μέρες προπόνηση. Περέα: “Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου. Αντιπροσωπεύουμε την ομάδα και χάσαμε όλοι μαζί. Το κίνητρο μου είναι να βοηθήσω την ομάδα. Όλοι μαζί θα βελτιωθούμε και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διορθώσουμε την κατάσταση”.

Ερώτηση για τον Σένκεφελντ, γιατί επέλεξε τον Παναθηναϊκό. Σένκεφελντ: Ένιωσα εξαιρετικά με την προσέγγιση της ομάδα. Είδα πόσο σπουδαίος σύλλογος είναι, είναι ιστορική ομάδα, είπα ότι πρέπει να το κάνω και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Τοποθέτηση Νίκου Νταμπίζα: “Είναι καλό να μιλήσουμε για τα παιδιά, ώστε να εξηγήσουμε γιατί τους επιλέξαμε. Δεν είναι το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για την ομάδα και δεν είναι εύκολο για αυτούς σε ένα νέο περιβάλλον, να βρίσκεις τέτοιο ξεκίνημα. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο καθένας βρίσκεται μαζί μας για διαφορετικούς λόγους. Για τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Δεν κοιτάμε μόνο τα χαρακτηριστικά, αλλά και την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα, ώστε να έχουμε ένα συνδυαστικό αποτέλεσμα και να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα αποτυχίας, που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί τους εντάξαμε στο δυναμικό μας και είναι συμμέτοχοι σε ένα πρότζεκτ που δεν κρίνονται σε δύο-τρία παιχνίδια. Έχουμε κάνει διετή και τριετή συμβόλαια, Υπάρχει μία επένδυση και θεωρούμε ότι θα έχουμε μία ανταποδοτική συνεργασία.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News