Μεταγραφάρα-δώρο του Βρανόπουλου στον Παναθηναϊκό!

Βρανόπουλος: «Μοναδικός στην Ευρώπη γίνεται ο Παναθηναϊκός»

Σύμφωνα με πληροφορίες του sdna.gr, ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει πολυετή συμφωνία με μια εκ των κορυφαίων Ελληνίδων που διέπρεπαν στο εξωτερικό.

Την 26χρονη πόιντ γκαρντ Πηνελόπη Παυλοπούλου, σπάζοντας το συμβόλαιο της με την πολωνική Άρκα Γκντίνια!

Οι πράσινοι είχαν βάλει στόχο να ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό και με συντονισμένες κινήσεις βρίσκονται πλέον μια ανάσα από μια υπογραφή… από το πάνω ράφι του ελληνικού μπάσκετ.

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου είναι η βασική πόιντ γκαρντ της Εθνικής ομάδας αυτή τη στιγμή στις κλήσεις του Πέτρου Πρέκα και αποτελεί το παρόν και το μέλλον στο μπάσκετ γυναικών. Μετά από ένα σύντομο αλλά εντυπωσιακό πέρασμα πέρυσι από τον ΠΑΟΚ, η Παυλοπούλου γύρισε στο υψηλό επίπεδο της Ευρώπης παίζοντας για την Άρκα Γκντίνια που αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Οι Πολωνοί ήθελαν πάση θυσία να την κρατήσουν, αλλά η ασφυκτική πίεση του Παναθηναϊκού έφερε αποτέλεσμα.

Με όπλο τη νέα team manager Λολίτα Λύμουρα ξεκίνησαν οι συζητήσεις εδώ και μήνες, με την Ελένη Καπογιάννη και την πρώην αρχηγό του τριφυλλιού να της δίνουν τα ηνία της ομάδας για τα επόμενα χρόνια, με στόχο να αποτελέσει τη leader.

Τη… διαφορά όμως έκανε η πρόταση του Δημήτρη Βρανόπουλου που εξελίσσεται στον πλέον καθοριστικό παράγοντα σε πολλές τέτοιες δύσκολες υποθέσεις. Ο αντιπρόεδρος του τριφυλλιού και βασικός χρηματοδότης κατέθεσε μια πρόταση για τριετές συμβόλαιο στην Παυλοπούλου και πλέον φαίνεται πως απομένουν τα τυπικά για την αποδέσμευση της αθλήτριας από την Γκντίνια.

Μια κίνηση που δείχνει τη δυναμική του τριφυλλιού και για που είναι σπάνια για τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ γυναικών, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για ελεύθερη παίκτρια αλλά για αθλήτρια που δεσμεύεται με συμβόλαιο με ομάδα Euroleague.

Η Παυλοπούλου αποφοίτησε από το κολέγιο του Washington State και έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στον Πρωτέα Βούλας, με τις εμφανίσεις της να τραβούν τα βλέμματα του Ολυμπιακού, με την Ελληνίδα γκαρντ να αγωνίζεται για μία διετία (2018-20) στις «ερυθρόλευκες», συμμετέχοντας στην Euroleague και μετρώντας 6,4 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Η πρόταση από το εξωτερικό δεν άργησε να έρθει, με τη ρουμανική Σέπσι να αποκτά την Παυλοπούλου και την Ελληνίδα γκαρντ να συμμετέχει και πάλι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, έχοντας 3,6 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ.

Το περσινό καλοκαίρι επαναπατρίστηκε και φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με τον οποίο μέχρι να αποχωρήσει έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας της, μετρώντας 14,5 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με την Γκντίνια να «σπάει» το συμβόλαιό της με τους Θεσσαλονικείς και την Παυλοπούλου να συνεχίζει της υψηλές πτήσεις.

Αγωνίστηκε σε 4 αγώνες στην Euroleague έχοντας 7.5 πόντους και 8.4 ασίστ μέσο όρο σε 30 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο πολωνικό πρωτάθλημα σε 16 αγώνες είχε 7.1 πόντους και 5.6 ασίστ σε 24 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Πηγή: sdna.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News