Μετά το ΣΕΦ, τα «γκρέμισε» ΟΛΑ!

Σε άλλο γήπεδο ο Παναθηναϊκός, τον "ξεφτίλισε" ο Πασκουάλ

Ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη στο ΣΕΦ παράτησε την Ευρωλίγκα νιώθοντας ότι με εκείνη την επιτυχία εκπλήρωσε το καθήκον του.

Είναι γνωστό πως ο πρωταθλητής δυσκολεύεται πολύ αμυντικά απέναντι σε ομάδες που δουλεύουν ταυτόχρονα στη δυνατή κι αδύνατη πλευρά του και στηρίζουν τη παραγωγή τους πάνω σε αυτοματοποιημένο μηχανισμό λειτουργίας που τους δίνει έξτρα σουτ κι αιφνιδιασμούς, έχοντας δουλέψει στο τελείωμα με παίκτη παραπάνω.

Όλη η Ευρώπη έβαλε φέτος μεγάλα προβλήματα στην πράσινη άμυνα, δεν είναι τυχαίο πως ο Παναθηναϊκός έχει δει την περιφερειακή του άμυνα να διασύρεται από ένα σωρό αντιπάλους που σουτάρουν τρίποντα όπως πετούν βότσαλα στη θάλασσα, παρότι η δομή στην επίθεση κάθε κλαμπ είναι διαφορετική.

Ο Εξάστερος δεν μπορεί να βγάλει “εκτός” τους καλύτερους παίκτες του αντιπάλου διακόπτοντας τους τους δεσμούς επικοινωνίας με το καλάθι του και κάθε αγωνιστική οι συντριβές σε περιμένουν.

Το επίπεδο είναι χαμηλότερο στο ελληνικό πρωτάθλημα προφανώς κι εκεί το κλαμπ θα κοιτάξει να…ψαρώσει τους αντιπάλους του με το βάρος της φανέλας του αφού η μπασκετική του πρόταση φέτος ελάχιστους συγκίνησε.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News