ΜΕΣΤΟ - Ιταλική... φινέτσα και εμπειρία στα δεξιά

ΜΕΣΤΟ - Ιταλική... φινέτσα και εμπειρία στα δεξιά

Στο πρόσωπο του Τζιαντομένικο Μέστο βρήκε ο Παναθηναϊκός τον παίκτη που έψαχνε για το δεξί άκρο της αμυντικής του γραμμής.

Ο 33χρονος Ιταλός δεξιός μπακ ανακοινώθηκε από τους «πράσινους» και αποτελεί τη δεύτερη χειμερινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού μετά τον Ολιβιέ Μπουμάλ.

[ads2]

Με τον Μέστο, ο Παναθηναϊκός αποκτά έναν παίκτη με πολλές παρουσίες στο πρωτάθλημα της Serie A καθώς ο Ιταλός μπακ αγωνίζεται για χρόνια βασικός σε όλες τις ομάδες από τις οποίες πέρασε.

Έπειτα από περίπου μία δεκαετία με τη φανέλα της Ρετζίνα, ο Μέστο το 2007 παίρνει μεταγραφή έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουντινέζε. Μέσα σε μόλις μία σεζόν «γυαλίζει» στην Τζένοα, η οποία το καλοκαίρι του 2008 προχωρά στην απόκτησή του έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μέστο βρίσκει και στη Τζένοα κατευθείαν μια θέση στο αρχικό σχήμα και καταφέρνει να καθιερωθεί στη δεξιά πλευρά της ομάδας της Γένοβας. Κάνει τέσσερις γεμάτες σεζόν και το καλοκαίρι του 2012 πραγματοποιεί το βήμα παραπάνω στην καριέρα του υπογράφοντας στη Νάπολι.

Δεν καθιερώθηκε στους «Παρτενοπέι»
Στη Νάπολι, ο Μέστο βρίσκεται μεταξύ ενδεκάδας και πάγκου. Για την ακρίβεια χρησιμοποιείται περισσότερο ως αλλαγή, ενώ την περσινή σεζόν οι συμμετοχές του είναι λιγοστές. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, αφού πλέον είναι εμφανές ότι δεν υπολογίζεται, ο Μέστο μένει ελεύθερος από τη Νάπολι και ψάχνει τον νέο σταθμό στην καριέρα του.

Χωρίς ομάδα τους τελευταίους μήνες
Ο Μέστο παρότι ελεύθερος δεν καταφέρνει να «κλείσει» σε κάποια ομάδα. Αυτό τον αφήνει πίσω σε αγωνιστική ετοιμότητα και για να διατηρηθεί σε φόρμα ξεκινάει προπονήσεις με την πρώην του ομάδα την Τζένοα. Ουσιαστικά όμως παραμένει άπραγος από τις 18 Μαΐου, όταν και έπαιξε τελευταία φορά σε παιχνίδι με τη φανέλα της Νάπολι.

Μπορεί να παίξει όλη τη δεξιά πλευρά
Ο Μέστο λογίζεται ως δεξιός μπακ, ωστόσο μπορεί να αγωνιστεί σε όλη τη δεξιά πτέρυγα. Του αρέσει να ανεβαίνει και να πατάει συχνά στα όρια της περιοχής, διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση και ντρίμπλα ενώ διαθέτει και καλό δεξί πόδι, το οποίο συχνά δοκιμάζει από μακριά.

Τρεις συμμετοχές με την Ιταλία
Από νωρίς ο Μέστο είχε κληθεί στην Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας με την οποία μάλιστα πανηγύρισε το 2004 την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κάτω των 21 ετών. Την ίδια χρονιά μάλιστα συμμετείχε και στην Ολυμπιακή ομάδα της Ιταλίας με την οποία κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο Μέστο μετράει και 3 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών της Ιταλίας, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τους «Ατζούρι» σε φιλική αναμέτρηση με τη Σερβία (1-1) το καλοκαίρι του 2005.

sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News