Μεσολόγγι - Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Η τηλεοπτική μετάδοση

Διαιτησία σίχαμα στο ΟΑΚΑ, χάρισαν τη νίκη στη Ρεάλ!

Μεσολόγγι – Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Η τηλεοπτική μετάδοση | Ακόμη μια νίκη στο ενεργητικό του θέλει να προσθέσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο οποίος θα αγωνιστεί στο ΔΑΚ Αγρινίου κόντρα στο Μεσολόγγι Baxi.

Μεσολόγγι – Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Η τηλεοπτική μετάδοση | Ακόμη μια νίκη στο ενεργητικό του θέλει να προσθέσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο οποίος θα αγωνιστεί στο ΔΑΚ Αγρινίου κόντρα στο Μεσολόγγι Baxi.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της ΕΡΤ 3 στις 19:30. Μείνετε συντονισμένοι στο newspao.gr για live streaming.

Με το παιχνίδι που θα γίνει στο ΔΑΚ Αγρινίου θα ολοκληρωθεί αύριο (20/12, 19:30) η 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Το Μεσολόγγι Baxi μετά από το αρχικό 3/3 με το οποίο έκανε τα πρώτα βήματα του στην κατηγορία, μέτρησε τέσσερις διαδοχικές ήττες. Απέναντι του θα έχει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που έχει κάνει το 5/5.

Εκτός για τους πράσινους οι Όγκαστ και Μακ. Ο τελευταίος υπέστη διάστρεμμα στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μεσολόγγι – Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Η τηλεοπτική μετάδοση

Ο «πράσινος» Καλαμπάκος

Πέρασαν τρεις δεκαετίες αλλά ο Ντίνος Καλαμπάκος μπορεί να θεωρείται και «πράσινος». Ήταν το καλοκαίρι του 1990 όταν από το Παγκράτι από το οποίο ξεπήδησε, μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Ο νυν προπονητής του Μεσολογγίου Baxi φόρεσε την πράσινη φανέλα στη διετία 1990-92 μετρώντας με αυτήν 48 συμμετοχές Πρωταθλήματος και συνολικά 380 πόντους (7,91 μέσος όρος).

Ως προπονητής, ο Καλαμπάκος αντιμετώπισε συνολικά τέσσερις φορές τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μετρώντας ισάριθμες ήττες. Ήταν στη διετία 2016-18 με τον Κόροιβο.

Η ιστορία

Το αυριανό παιχνίδι θα είναι το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αφού το Μεσολόγγι Baxi διανύει την πρώτη σεζόν του στη Stoiximan Basket League. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πάντως στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) μετράει 53 νίκες σε 56 εκτός έδρας ματς απέναντι σε ομάδες που προέρχονταν από την Α2. Ηττήθηκε μόνο από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας στη σεζόν 2001-02 (83-77), την Ολυμπιάδα Πάτρας για τη σεζόν 2006-07 (68-67) και από το Περιστέρι για τη σεζόν 2018-19 (80-72).

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI

* Ο Γιάννης Σαχπατζίδης χρειάζεται τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League.

+ Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου είναι αποτελεσματική από μέση και κοντινή απόσταση. Έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (53,21%), πίσω μόνο από τον αυριανό αντίπαλο της.

– Το Μεσολόγγι Baxi έχει τον μικρότερο μέσο όρο πόντων του Πρωταθλήματος, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 72,14 και τον μεγαλύτερο μέσο όρο λαθών (17,14).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

* Ο Ιωάννης Παπαπέτρου απέχει ένα κλέψιμο από τα 100 στη Stoiximan Basket League.

+ Οι «πράσινοι» εκτελούν καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα εντός παιδιάς, έχοντας ποσοστό 49,66%.

– Τον δεύτερο μικρότερο μέσο όρο εύστοχων σουτ τριών πόντων (7,4) έχει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News