Μέσα στους κορυφαίους της Ευρωλίγκα οι Παπαγιάννης - Μέικον

Μέσα στους κορυφαίους της Ευρωλίγκα οι Παπαγιάννης - Μέικον

Παρά το στραβό ξεκίνημα της μιας νίκης και των τριών ηττών του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, οι Παπαγιάννης και Μέικον βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους σε σημαντικές στατιστικές λίστες.

Ο «πύργος» του Παναθηναϊκού πρωταγωνιστεί τόσο στα ριμπάουντ όσο και στα μπλοκ. Αναλυτικότερα, έχει μαζέψει (με μειωμένο χρόνο συμμετοχής στο ματς με την Μπασκόνια και πρόβλημα στη μέση) 26 ριμπάουντ σε 4 αγωνιστικές (6,5 ανά παιχνίδι) και βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας μαζί με τους Τζεκίρι και Μίτροβιτς.

Στην πρώτη θέση εντοπίζεται ο Σίκμα της Άλμπα Βερολίνου με 35 ριμπάουντ, ο Ταβάρες ακολουθεί με 33, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Καλάθης με 32.

Όσον αφορά τα μπλοκ, ο «Big Papa» βρίσκεται στη 10η θέση με 3 τάπες σε 4 αγώνες, όσες και οι Ζαν Σαρλ, Γκιστ, Μπολομπόι, Πουαγιέ και Οκάρο Ουάιτ. Ο Ταβάρες πρωταγωνιστεί με 8 τάπες σε 4 ματς (2 ανά αγώνα), ενώ ακολουθούν Χολ με 7 και Φολ με 5.

Στους πιο καυτούς σουτέρ από τα 6,75μ. συγκαταλέγεται ο Ντάριλ Μέικον, ο οποίος με την εμφάνισή του κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης χτύπησε την πόρτα του «Top 10». Ο Αμερικανός γκαρντ έχει πετύχει 8 τρίποντα σε 20 προσπάθειες, ποσοστό στο 40%. Τα περισσότερα τρίποντα έχει πετύχει ο Μίσιτς με 15, ενώ στη δεύτερη και στην τρίτη θέση, αντίστοιχα, ανήκουν οι Κάαναν και Ουίλμπεκιν με 12.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News