Μερικές αλήθειες για την ένσταση που θα πονέσουν τους γαύρους!

γαύρους

Μετά την απόλυτη δικαίωση του Παναθηναϊκού από το ΑΣΕΑΔ για την ένσταση που είχε καταθέσει στο παιχνίδι με τον Οσφπ για την Α1 μπάσκετ Γυναικών, τα σαλιγκάρια βγήκαν να κατηγορήσουν το “τριφύλλι”.

Ο Παναθηναϊκός, φιλοξενήθηκε από τον Οσφπ στη Γλυφάδα για το ντέρμπι της Α1 Μπάσκετ Γυναικών.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι “πράσινοι” κατέθεσαν ένσταση κατά της συμμετοχής της Εβίνας Μάλτση στο παιχνίδι καθώς η ίδια είχε αρνηθεί, με την πρόφαση τραυματισμού, να συμμετάσχει σε αγώνα της Εθνικής Γυναικών λίγες ημέρες νωρίτερα.

στο άρθρο 94 παράγραφος 7 της ΕΟΚ και υποστήριξαν πως η έμπειρη γκαρντ βρέθηκε αντικανονικά στην αποστολή των γηπεδούχων, καθώς είχε δηλωθεί ως τραυματίας για τον αγώνα της Εθνικής Γυναικών με την αντίστοιχη της Ρωσίας, που είχε διεξαχθεί λίγες μέρες νωρίτερα για τα προκριματικά το Eurobasket (23/11). Ο κανονισμός στον οποίο στηρίχθηκε ο Παναθηναϊκός αναφέρει πως μία αν μία παίκτρια δηλωθεί τραυματίας σε αγώνα της Εθνικής, τότε δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια του συλλόγου της, για τις επόμενες οκτώ ημέρες.

Και όλο αυτό έγινε πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, το τονίζω αυτό. Ο Ολυμπιακός μπορούσε να μην χρησιμοποιήσει την αθλήτρια και να αποφύγει την ένσταση. Ήταν λοιπόν επιλογή του.

Λίγες ημέρες αργότερα, η ΕΟΚ απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να… απαντούν με προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, ώστε να κυνηγήσουν την υπόθεση μέχρι τέλους. Με την σειρά του, το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε το «Τριφύλλι», το οποίο ωστόσο δε κερδίζει το ματς στα χαρτιά. Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός μηδενίζεται και ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να έχει τον βαθμό της ήττας.

Ο Οσφπ, αδιαφόρησε για τους κανονισμούς γνωρίζοντας ίσως πως δεν θα έχει επίπληξη. Κι έτσι έγινε στην αρχή, όμως το ΑΣΕΑΔ έδειξε… την ανωτερότητα και την ανεξαρτησία του και πήρε τη σωστή απόφαση.

Αφήστε τους γαύρους λοιπόν να σκούζουν και να παρομοιάζουν την υπόθεση αυτή, με του Βάλνερ το 2008 που στοίχισε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ και το έδωσε στον Οσφπ στα χαρτιά.

Οι Λιμανίσιοι, κατέθεσαν την ένσταση το Μάιο, ενώ το παιχνίδι είχε γίνει το Φλεβάρη. Προφανώς δεν περίμεναν να τερματίσουν δεύτεροι. Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε την ένσταση πριν αρχίσει το παιχνίδι. Είχε δηλαδή τη δυνατότητα ο Οσφπ να μην επιλέξει την αθλήτρια.

Βλέπετε κύριοι; Αυτή είναι η διαφορά μας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News