Μεγάλο δίλημμα Μπόλονι ενόψει Ολυμπιακό και το εναλλακτικό σύστημα

Μεγάλο δίλημμα Μπόλονι ενόψει Ολυμπιακό και το εναλλακτικό σύστημα

Η σύνθεση της άμυνας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πράσινοι στους στόπερ αποτελούν τον No 1 πονοκέφαλο αυτή τη στιγμή για τον Λάζλο Μπόλονι εν όψει του μεθαυριανού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο την ώρα που οι Πειραιώτες θα παραταχθούν στο Καραϊσκάκη λειψοί από επιθετικούς μετά τα θετικά κρούσματα των Ελ Αραμπί και Χασάν.

Ο Φραν Βέλεθ έχει τεθεί οριστικά νοκ άουτ από το ελληνικό clasico. Με δεδομένο ότι χθες ο Αχιλλέας Πούγγουρας προπονήθηκε για δεύτερη σερί μέρα με την υπόλοιπη ομάδα η λογική υπαγορεύει πως αυτός θα είναι ο παρτενέρ του Σένκεφελντ στα πράσινα μετόπισθεν.

Ο Μπόλονι ωστόσο θέλει να περιμένει τις δύο τελευταίες προπονήσεις πριν από το ντέρμπι για να αποφασίσει οριστικά. Αν ο Μπόλονι κρίνει πως ο Μακεδόνας στόπερ δεν είναι στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας για τέτοιο ματς και δεν τον ξεκινήσει εντέλει στην ενδεκάδα η επόμενη επιλογή είναι να γυρίσει στην άμυνα τον Κουρμπέλη Θέση που έχει υπηρετήσει ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα πάλι σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο το 2018.

Σ αυτή την περίπτωση όμως θα χάσει δύναμη στους χαφ. Δύσκολο δίλημμα κι ένα δύσκολο διήμερο αποφάσεων για τον Μπόλονι.

Tο εναλλακτικό σύστημα

Στο μυαλό του Μπόλονι δεν έχει εγκαταλειφθεί και η σκέψη να επιχειρήσει να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι παρατάσσοντας διαφορετική διάταξη σε σχέση με αυτή που έδειξε τις τελευταίες μέρες και χρησιμοποίησε στο εσωτερικό δίτερμα του περασμένου Σαββάτου 4-2 3-1. Εάν κρίνει στις επόμενες δύο προπονήσεις σήμερα και αύριο ότι ο Βιγιαφανιες δεν είναι ακόμα σε θέση για να βγάλει σε υψηλό κι ανταγωνιστικό τέμπο 55-60 αγωνιστικά λεπτά δεν αποκλείεται να οδηγηθεί και στην επιλογή του 4 3-3 με ενισχυμένη μεσαία γραμμή προκειμένου να προσπαθήσει να ελέγξει με περισσότερα τρεξίματα τον ρυθμό του αγώνα στο φαληρικό ντέρμπι.

Πληροφορίες: Sportday

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News