Έτσι... γλίτωσε την πληρωμή της ρήτρας για Μαντζουκα

Μαντζούκας: Η συνέχεια και ο Παναθηναϊκός... πρωταθλητισμού

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Λευτέρη Μαντζούκα χωρίς να δώσει χρήματα στον Προμηθέα.

Το. Τριφύλλι κατάφερε να αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ;

Ναι. Απίστευτο κι όμως… Παναθηναϊκό!

Σύμφωνα με το sdna.gr οι άνθρωποι των δύο ομάδων έβαλαν από την αρχή σε κεντρικό σημείο των διαπραγματεύσεων το μέλλον και την μεγάλη προοπτική που διαθέτει ο παίκτης. Δεν υπάρχει κάποιος που κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του σε αυτό το κομμάτι και είναι προφανές πως ο νεαρός άσος έχει τις δυνατότητες και το ταλέντο να αγωνιστεί μελλοντικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Έτσι, η οικονομική πλευρά του deal αφορά το NBA out του 17χρονου στο συμβόλαιο που υπέγραψε με το «τριφύλλι».

Οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης απέκτησαν τώρα χωρίς αντίτιμο τον Μαντζούκα και το πενταετές deal τους μαζί του περιλαμβάνει ρήτρα για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η οποία ξεκινά από το 1.000.000 ευρώ και φτάνει κλιμακωτά στο ποσό του 1.500.000 ευρώ.

Εκεί «κρύβεται» και το κέρδος του Προμηθέα: Οι Πατρινοί συμφώνησαν για ένα μεγάλο ποσοστό από αυτό το ΝΒΑ out και το ενδεχόμενο ταξίδι του Μαντζούκα στην Αμερική μπορεί να φέρει ακόμα και παραπάνω από 500.000 ευρώ στα ταμεία του συλλόγου.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News