Με βοήθεια… κοκαΐνης η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από γουρούνι σε άνθρωπο

Με βοήθεια… κοκαΐνης η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από γουρούνι σε άνθρωπο

Ο γιατρός που έκανε τη ριζοσπαστική μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο μίλησε για τη χρήση κοκαΐνης που έπαιξε κομβικό ρόλο στην επιτυχία της επέμβασης.

Η κοκαΐνη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της πρωτοποριακής μεταμόσχευσης καρδιάς από γουρούνι σε άνθρωπο, όπως αποκάλυψε ο γιατρός που έκανε την ιστορική επέμβαση. Ο δόκτωρ Μουχάμαντ Μοχιουντίν στο πανεπιστήμιο του Μέριλαντ μίλησε στο Vice News για το χειρουργείο που χάρισε ζωή σε έναν 57χρονο άνδρα.

Η καρδιά του χοίρου υπέστη επεξεργασία από το εργαστήριο Revivicor, προκειμένου να ενσωματωθεί ομαλά στο ανθρώπινο σώμα. Όπως έγινε γνωστό, πριν τη μεταφορά του ζωτικού οργάνου από την σουηδική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας XVIVO στις ΗΠΑ, με τη χρήση κοκαΐνης, σε συνδυασμό με ένα μείγμα από ορμόνες, κορτιζόνη και αδρεναλίνη, κατέστη εφικτό να συντηρηθεί ο ζωντανός ιστός της καρδιάς.

«Όταν δεν χρησιμοποιούσαμε αυτή τη συνταγή, είχαμε αποτυχίες τις πρώτες 48 ώρες. Όμως όταν αρχίσαμε τη συγκεκριμένη λύση, η καρδιά συντηρείτο σε καλή κατάσταση και λειτουργούσε καλά μετά τη μεταμόσχευση», ανέφερε ο γιατρός.

sport-fm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News