Με τον Ομπράντοβιτς θα ήταν αλλιώς

Ομπράντοβιτς: Η μέρα που άλλαξε τα πάντα στον Παναθηναϊκό

Πάντα είναι ευχάριστο να κερδίζεις τους Τούρκους για γνωστούς και χιλιοειπωμένους λόγους.

Την επιτυχία με τη Φενέρ την απολαύσαμε όσο δεν πάει αν και δεν μας δημιούργησε έκπληξη, παρά τη μεγάλη διαφορά στο μπάτζετ υπέρ των γειτόνων.

Λεφτά μπορεί να έχουν, τεχνογνωσία δεν διαθέτουν κι από τη στιγμή που τους αποχαιρέτησε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν διαγράφονται για εκείνους λαμβάνοντας υπόψη και την προβληματική (το γράφουμε κομψά) κατάσταση της τουρκικής οικονομίας.

Τα τελευταία χρόνια υπήρχε πάντα ένα και μόνο ζήτημα στη Φενέρ: ο Ομπράντοβιτς. Στη μέχρι τώρα τεράστια καριέρα του ο Ζέλικο είχε ένα αντίπαλο: την αφεντιά του. Όπως όλοι οι πραγματικά μεγάλοι ο Σέρβος έβαζε κάθε φορά στοιχήματα με τον εαυτό του -είναι ο μόνος (του) τρόπος για να γίνεται καλύτερος.

Όταν ήρθε το μακρινό ’99 στον Παναθηναϊκό , άφησε πίσω του μια στρωμένη κατάσταση: είχε πάρει τρία κύπελλα πρωταθλητριών με διαφορετικές ομάδες, είχε κατακτήσει ευρωπαϊκό κύπελλο με την Μπενετόν, απολάμβανε την καθολική εκτίμηση όλων των γκουρού του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ, θα μπορούσε να κοουτσάρει όπου ήθελε και να φουσκώσει τους λογαριασμούς του, μακριά από την τοξικότητα που ανάβλυζε τότε το ελληνικό πρωτάθλημα.

Πριν ο Σωκράτης Κόκκαλης αποχωρήσει για να τρώνε τις σφαλιάρες οι Αγγελόπουλοι ο αιώνιος ήταν υπολογίσιμος αντίπαλος, τουλάχιστον έως το 2002.

Ο κόουτς διάλεξε να ‘ρθει στην Αθήνα, έχτισε τρεις – τέσσερις διαφορετικές εκδοχές του Παναθηναϊκού στα 13 χρόνια που έμεινε και μετακόμισε στην Τουρκία αφενός γιατί δεν δεχόταν να καπελώνεται (…καταλαβαινόμαστε) κι αφετέρου γιατί η δημιουργική του ανασφάλεια του επέβαλε να δοκιμάσει κι αλλού την επιτυχία της συνταγής του.

Κατάφερε να δημιουργήσει μπασκετικό κοινό σε ομάδα που οι οπαδοί της είναι “κολλημένοι” με το ποδόσφαιρο, έφερε το πρώτο συλλογικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Τουρκία, η αλήθεια είναι ότι η απουσία του από τον πάγκο της Φενέρ την προηγούμενη εβδομάδα μας έκανε να αισιοδοξούμε για την τελική έκβαση του αγώνα, παρότι ο γηπεδούχος έπαιζε χωρίς τον αρχηγό του.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News