Με τον Αϊτόρ, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς!

Με τον Αϊτόρ, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς!

Μπορεί να υπήρξε μούδιασμα στον κόσμο (που τόσα χρόνια έχει υπομείνει πολλά με αποτέλεσμα η καχυποψία να βαρά…κόκκινο) στην ανάγνωση της είδησης ότι ο Αϊτόρ ταλαιπωρείται από μυϊκές ενοχλήσεις μα ο ποδοσφαιριστής αξίζει την αναμονή μέχρι να νιώσει 100% έτοιμος.

Μιλάμε για παίκτη που δύναται να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα ακόμα κι αν αγωνίζεται στο 70% των δυνατοτήτων του.

Ο Ίβηρας (όπως κι ο Αγιούμπ) αποτυπώνουν την φιλοσοφία του τεχνικού διευθυντή που έχει ανοιχτές παντού τις κεραίες του για ποδοσφαιριστές αξίας, με σωστές βάσεις στο πιο υψηλό επίπεδο, που έχουν ποιότητα να κάνει την διαφορά στην Σούπερ Λίγκ κι ας μην μπόρεσαν να κάνουν καριέρα στις τοπ ομάδες των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Ο Αϊτόρ στην Ισπανία δεν μπόρεσε να βρει την παραμικρή ευκαιρία σε Μπαρτσελόνα, Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη, πήγε με 120.000 ευρώ (!!!) στην Τβέντε σε ηλικία 22 ετών έχοντας παίξει μόνο σε ομάδες τρίτης κατηγορίας στην πατρίδα του. Την πρώτη χρονιά ήταν ο κύριος λόγος που η Τβέντε ανέβηκε κατηγορία, πετυχαίνοντας 13 τέρματα και δίνοντας 8 ασίστ. Πέρσι ήταν ασταμάτητος, με 7 τέρματα και 7 ασίστ.

Το scouting report μιλά για την έφεσή του να τρέχει δαιμονισμένα με τη μπάλα κολλημένη στο παπούτσι του, να κερδίζει με ευκολία φάουλ, να εκτελεί καλά στημένα και να σεντράρει αξιοπρεπέστατα, κάτι που στα μέρη μας είναι παράγοντες που μπορούν να εκτοξεύσουν τα νούμερά του και να τον κάνουν στόχο συλλόγων του εξωτερικού.

Γι αυτό λέμε ότι αξίζει η αναμονή μαζί του, η ποιότητά του είναι υψηλή, θυμηθείτε το β΄ ημίχρονο του φιλικού με τη Μαρκό στις 22 Αυγούστου όταν ο Ισπανός έβγαλε μια εξαιρετική “40άρα” διαγώνια μπαλιά προς τον Εμμανουηλίδη βγάζοντάς τον τετ α τετ με τον τερματοφύλακα (με τον Δημήτρη να αστοχεί), ενώ είχε συμβολή και στο τρίτο γκολ πριν τη συνεργασία των αδερφών Τζαβίδα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News