Με ψυχή «εξάστερου» - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - Λάρισα 94-82: Οι πόντοι των παικτών του τριφυλλιού

Την ισοφάριση-αντίδραση αναζητά στον 2ο τελικό ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο Μαρούσι, στον 2ο τελικό της Basket League (21:00). Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα δεν μπόρεσε να δείξει την πρέπουσα σοβαρότητα στον πρώτο αγώνα, γνωρίζοντας την ήττα με 74-61 στο ΣΕΦ. Πλέον, άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας σκέφτονται τον δεύτερο αγώνα και το 1-1, που είναι… μονόδρομος!

Τζέρεμι Έβανς (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και Οκάρο Γουάιτ (13 πόντοι) ήταν οι μοναδικοί που πάλεψαν στο Φάληρο, κάτι που δεν γίνεται να επαναληφθεί απόψε. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στον πρώτο αγώνα της σειράς έγινε ο 69ος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που σπάει το «φράγμα» των 2.000 πόντων. Συγκεκριμένα, με τους 13 πόντους που πέτυχε στον χθεσινό αγώνα ο Έλληνας φόργουορντ κατάφερε να φτάσει τους 2.007 στην καριέρα του.

Από στατιστικής πλευράς, στις προηγούμενες 18 σειρές τελικών, οι «πράσινοι» ήταν νικητές και πρωταθλητές σε 12 περιπτώσεις είτε είχαν το πλεονέκτημα έδρας είτε όχι. Στις προηγούμενες μεταξύ τους σειρές τελικών το πιο σύνηθες «σκορ» είναι το 3-2 καθώς ο τίτλος κρίθηκε σε πέμπτο ματς δέκα φορές. Άλλες πέντε φορές κρίθηκε στο 3-1 και μόλις τρεις με «σκούπα», δύο από τον Παναθηναϊκό (2006, 2013).

Διαβάστε την τοποθέτηση του Γιώργου Βόβορα ενόψει του 2ου τελικού.

«Παίζουμε στο γήπεδό μας, δεδομένα θα έχουμε περισσότερη ενέργεια και ένταση. Αν παίξουμε με μεγαλύτερη ένταση θα έχουμε περισσότερες επιλογές και στην επίθεση. Έχει δείξει αυτή η ομάδα ότι αν παίξουμε σωστή άμυνα και εκφράσουμε τις σωστές επιλογές στην επίθεση μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Για να κάνεις τρεις νίκες με τον Ολυμπιακό πρέπει όλοι να είναι καλοί. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Είναι σημαντικό σε κάθε ματς να βγάλεις έναν παίκτη στο rotation που θα σου δώσει λύσεις», οι σκέψεις του Γιώργου Βόβορα ενόψει του 2ου τελικού.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News