Με περισσότερα «όπλα» για την παραδοσιακή φάπα στον πελάτη

Με περισσότερα «όπλα» για την παραδοσιακή φάπα στον πελάτη

Ο Γιώργος Βόβορας λαμβάνει credit για το κοουτσάρισμά του στη Ρωσία γιατί κατάφερε σε δύσκολα σημεία του παιχνιδιού, εκεί που η Κίμκι είχε αρχίσει να παίρνει το τιμόνι του αγώνα, να οδηγήσει την ομάδα στην επιστροφή ποντάροντας σε καθαρά αμυντικές πεντάδες.

Είναι σημαντικό αυτό, γιατί οι πρωταθλητές έμοιαζαν “κλειδωμένοι” επιθετικά (πολύ άστοχος ο Νέντοβιτς, τρίποντα δεν έμπαιναν) ζητώντας απεγνωσμένα σκορ, με τον αντίπαλο να χτίζει διαφορά.

Ο κόουτς στράφηκε στην άμυνα του για να αλλάξει το μομέντουμ, ώστε οι πράσινοι να φτάσουν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, έχοντας τον έλεγχο κι ανακτώντας το προβάδισμα στα χέρια τους.

Ο νεαρός τεχνικός ρίσκαρε προτιμώντας να χτίσει ένα κενό παραγωγικά διάστημα με αποκλειστική προτεραιότητα να μη σκοράρει ο αντίπαλος (γνωρίζοντας ότι το πιο πιθανό είναι να μη σκοράρει πολύ ούτε κι η δική του ομάδα), ώστε να τον “κλειδώσει” χαλώντας του το μυαλό και τη σύνδεση του με το καλάθι και να προσπαθήσει, στη τελική ευθεία, να κερδίσει τη παρτίδα πετώντας τον δικό του βαρύ οπλισμό στο παρκέ.

Το κόλπο πέτυχε, ο Παπαπέτρου “συνδέθηκε” με το καλάθι, οι φιλοξενούμενοι κυνηγούσαν τα επιθετικά ριμπάουντ και με πολύ ψυχή (και λιγότερη τεχνική) ήρθε το “διπλό”. Στο ντέρμπι θα εμφανιστεί κι ο Σάικς τον οποίο δεν “γνωρίζει” ο Μπαρτζώκας ενώ αν είναι καλή η κατάσταση Τζάκσον, Ρος (που έχουν χάσει προπονήσεις) θα προστεθούν στο rotation με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζεται πολύ ανανεωμένος απέναντι στους λιμανίσιους.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News