Ματώνεις και περνάς

Ματώνεις και περνάς

Σύμφωνοι, οι παίκτες της Λαμποράλ σούταραν με καλές προϋποθέσεις και με μεγάλη ευστοχία από τη γραμμή των τριών πόντων, ενώ ο αυτοί του Παναθηναϊκού έσπασαν τα καλάθια σουτάροντας με τα άθλια ποσοστά που συνήθως κουβαλάνε στα (σημαντικά) εκτός έδρας ματς.

Σύμφωνοι, οι παίκτες της Λαμποράλ βρήκαν αυτά τα ανοικτά σουτ και λόγω της απόφασης του Τζόρτζεβιτς να στέλνει βοήθειες στο μαρκάρισμα του Μπουρούση. Στη δεύτερη, τρίτη πάσα η άμυνα του Παναθηναϊκού έμοιαζε εντελώς ξεχαρβαλωμένη.

[ads2]

Όταν, όμως, σε περνάνε σαν σταματημένο οι αντίπαλοί σου στην πρώτη και τη δεύτερη επίθεση του ματς δεν χωρά πολύ κουβέντα γύρω από την τύχη ή την τακτική. Όταν σου παίρνουν σε μία φάση πέντε συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και τα 4/5 της πεντάδας του Παναθηναϊκού κοιτά τη φάση σαν σε… σινεμά, επίσης δεν μπορείς να πεις πολλά για λάθος τακτική του κόουτς.

Λένε ότι στο μπάσκετ κερδίζει πάντα ο καλύτερος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Να συμφωνήσουμε ότι στο μπάσκετ δύσκολα γίνονται μεγάλες εκπλήξεις, δυσκολότερα σίγουρα απ’ ότι στο ποδόσφαιρο αλλά… Στο σύγχρονο μπάσκετ μαζί με το ταλέντο και την ποιότητα πρέπει να βγάλεις και όση περισσότερη ενέργεια γίνεται στο παρκέ.

Πολλές ομάδες κατάφεραν να περιορίσουν την ποιοτική διαφορά που τους χώριζε από τους αντιπάλους τους μπαίνοντας στο παρκέ με το πόδι τους κολλημένο στο γκάζι. Ο Παναθηναϊκός το κάνει εντός έδρας, αποφεύγει, όμως, να το κάνει μακριά από το ΟΑΚΑ. Και αυτό φάνηκε από το 1ο λεπτό της πρώτης αναμέτρησης με την παρέα του Μπουρούση.

Αυτό είναι και το πρώτο που πρέπει να αλλάξει η ομάδα αν θέλει να μη γυρίσει στο ΟΑΚΑ για το 3ο και το 4ο ματς με τα χέρια άδεια. Η αλανιάρικη αυτή ομάδα που έλαχε στον δρόμο του Παναθηναϊκού πρέπει να οδηγηθεί σε «ακραίες» μπασκετικές συμπεριφορές. Και αυτό θα γίνει αν αναγκαστούν οι παίκτες της να πιεστούν πολύ περισσότερο στις αποφάσεις τους. Πιο σκληρή άμυνα, πιο πολύ κυνηγητό, περισσότερες σωματικές επαφές, περισσότερα άλματα στο ριμπάουντ. Περισσότερη ενέργεια!

Όσο εύκολα παρατηρεί κάποιος ότι η Λαμποράλ είναι μια ομάδα που σφύζει από ενθουσιασμό άλλο τόσο ευδιάκριτο είναι το γεγονός ότι στηρίζεται περισσότερο στην ατομική έμπνευση και λιγότερο στην ομαδική προσπάθεια. Έβαλε 13 τρίποντα με 17 ασίστ. Ο Παναθηναϊκός έβαλε 16 πόντους λιγότερους με 21 τελικές πάσες!

Και 2-0 να γράφει το ταμπλό το βράδυ της Παρασκευής το λάδι στο καντήλι του Παναθηναϊκού δεν θα έχει σωθεί. Δεν είναι η ήττα, όμως, αυτή που πειράζει τόσο όσο ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε. Από τους 4 προημιτελικούς αυτός στη Βιτόρια είχε τον περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Και αυτό πρέπει να το αλλάξει άμεσα ο Παναθηναϊκός. Μετά θα μπορούμε να μιλάμε και για την τακτική…

sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News