«Μας έλειπε ένας σκόρερ σαν τον Καρέλη»

«Μας έλειπε ένας σκόρερ σαν τον Καρέλη»

Ο προπονητής της Γκενκ Πέτερ Μάες μιλάει για το ντεμπούτο του Νίκου Καρέλη και παραδέχεται πως ο Έλληνας επιθετικός ήταν το κομμάτι που έλειπε από το παζλ της βέλγικης ομάδας.

Ο προπονητής της Γκενκ μίλησε στο SDNA για τον πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού και έσταξε μέλι όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά για τη διάθεση και τον χαρακτήρα που δείχνει ο Καρέλης.

[ads2]

«Ήταν ένας παίκτης που χρειαζόμασταν. Μας έλειπε ένας επιθετικός με τα χαρακτηριστικά του Καρέλη, ένας σκόρερ. Ο Νίκος όπως έδειξε και στο ματς με τη Ζούλτε δεν θέλει πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Είναι παίκτης που μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Είναι έξυπνος, έχει πολύ καλή αίσθηση του χώρου, πολύ γρήγορος και δυνατός», δήλωσε αρχικά ο Μάες στην ιστοσελίδα sdna.gr

«Έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις με εμάς, αλλά δείχνει να έχει προσαρμοστεί στο κλίμα της ομάδας και στις απαιτήσεις. Δουλεύει πολύ στις προπονήσεις. Και για αυτό, άλλωστε, τον χρησιμοποίησα. Μου έδειξε ότι είναι έτοιμος να παίξει. Και δικαίωσε όχι μόνο εμένα, αλλά όλη την ομάδα. Ήταν το ιδανικό ντεμπούτο για εκείνον», συνέχισε ο Μάες.

Ρωτήσαμε τον προπονητή της Γκενκ αν είπε κάτι ιδιαίτερο στον Καρέλη πριν τον «ρίξει» στο ματς. Όπως μας εξήγησε: «Όχι, απλά του είπα πως μπαίνει. Μετά το ματς του μίλησα. Του είπα «αυτή είναι μόνο η αρχή, όχι το τέλος». Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό».

Απέναντι στη Ζούλτε Βάρεγκεμ ο Νίκος Καρέλης έπαιξε «φουνταριστός». Ο Μάες, όμως, τον υπολογίζει για όλες τις θέσεις τις επίθεσης. «Μπορεί να παίξει και στις τέσσερις θέσεις της επίθεσης. Αυτή είναι η άποψή μου. Είναι πολύ γρήγορος, έχει καλή τεχνική και μπορεί να σκοράρει. Μπορεί να παίξει παντού. Ποιοτικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Νίκος μπορούν να βοηθήσουν σε πολλές θέσεις».

Μπορεί να γίνει ο ηγέτης της Γκενκ ο Καρέλης; Ο Μάες έχει την άποψη ότι «δεν χρειαζόμαστε ηγέτες. Δεν θέλουμε παίκτες που θα στηρίζεται αποκλειστικά σε αυτούς η ομάδα. Θέλουμε ποδοσφαιριστές που θα λειτουργούν μέσα στο σύνολο και θα βοηθούν την Γκενκ. Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να νιώθουν όλοι ότι βοηθούν. Θέλουμε όλους τους παίκτες έτοιμους να δώσουν τα πάντα για την ομάδα και ο Καρέλης είναι τέτοιος».

Ο Καρέλης θα πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι; Ο Μάες μας εξήγησε ότι: «Στο χέρι του είναι. Αν γίνει αυτό θα σημαίνει ότι έχει σκοράρει πολλά γκολ και ότι θα το αξίζει. Έκανε πολύ καλή αρχή, αλλά πρέπει να συνεχίσει έτσι. Δεν είναι μόνο ένα ματς, σημασία έχει η διάρκεια. Πάντως αν συνεχίσει έτσι όχι μόνο θα είναι βασικός, αλλά θα τον λατρέψουν και οι οπαδοί».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News