Μαρκόφσκι: «Ίσως παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός»

Μαρκόφσκι: «Ίσως παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός»

«Υπάρχει μια ομάδα όπως αυτή του Παναθηναϊκού που την έχω δει μερικές φορές και πιστεύω ότι παίζει ίσως και το καλύτερο ποδόσφαιρο, παρότι εντάξει  και λόγω ρόστερ, αλλά και λόγω όλων των προβλημάτων, δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Αλλά παίζει ένα ορθολογικό και πολύ καλό ποδόσφαιρο.»

Αυτή την Κυριακή (16/1) είναι το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Τι βλέπεις για το ματς;

«Είναι ντέρμπι. Όχι μόνο στην Ελλάδα σ΄όλο τον κόσμο όταν παίζεται ένα τέτοιο ντέρμπι, δεν έχει σημασία ποια ομάδα βρίσκεται που. Και η μία ομάδα να είναι πρώτη και η άλλη τελευταία, πάλι θα είναι ντέρμπι και πάλι θα είναι ανταγωνιστικό. Εγώ προσωπικά περιμένω ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Πολύ καλό παιχνίδι.

Από τη μία είναι ο Παναθηναϊκός, που πιστεύω με όλους τους αντιπάλους προσπαθεί να παίζει καλό ποδόσφαιρο, όπως θα κάνει και με τον Ολυμπιακό και από την άλλη είναι ο Ολυμπιακός, που υποτίθεται είναι καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή, που σε ένα ντέρμπι θα θέλει να αποδείξει ότι είναι καλύτερη ομάδα. Οπότε πιστεύω ότι μας περιμένει ένα πολύ καλό ντέρμπι. Ανυπομονώ να το δω». 

Πολλοί λένε ότι ο Παναθηναϊκός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Η άποψη σου ως προς αυτό;

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Πρέπει να δούμε τα ρόστερ των μεγάλων ομάδων. Αν πάρουμε όλα τα ρόστερ των μεγάλων ομάδων και βάζω και τον Άρη μέσα, πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός υστερεί πιο πολύ από τις υπόλοιπες ομάδες.

Όμως φαίνεται ότι γίνεται απίστευτη δουλειά και ότι ο προπονητής, με τα εργαλεία που έχει βγάζει όχι 100% ίσως και παραπάνω από αυτό. Αυτό βλέπω εγώ. Βέβαια επειδή ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος, ξέρω  ότι ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος.

Η ομάδα είναι στην 4η-5η θέση, αλλά βάσει του ρόστερ και βάσει των προβλημάτων πιστεύω ότι αυτό που δείχνει στο γήπεδο είναι πάρα πολύ καλό. Δεν λέω ότι παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, γιατί πάντα ο καλύτερος είναι αυτός που είναι πρώτος.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Απλά αν βάλουμε κάτω και άλλους παράγοντες και τα δούμε όλα αναλυτικά, πιστεύω ότι όλοι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο βλέπουν ότι αυτό που κάνει ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ καλό για το μέλλον…».

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στο να ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη;

«Δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά επειδή έχω κάποιους γνωστούς, που είτε έχουν συνεργαστεί μαζί του, είτε τον έχουν ζήσει από κοντά, από όλους έχω ακούσει απίστευτα λόγια και για τον χαρακτήρα του και ειδικά για την δουλειά που κάνει. Έχει κάνει απίστευτη δουλειά και στον ΑΠΟΕΛ που ήταν χρόνια και στην Σαουδική Αραβία, αλλά όπου και αν δούλεψε. Πιστεύω ότι αν η διοίκηση, που πιστεύω έχει καταλάβει ότι ο άνθρωπος κάνει απίστευτη δουλειά, αν τον στηρίξει και τον βοηθήσει σε άλλα θέματα, που όλοι ξέρουμε τι πρέπει να τον βοηθήσουν σε βάθος χρόνου είναι δεδομένο ότι θα τον ξανακάνει μεγάλο. Απλά δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν. Έτσι το βλέπω εγώ».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News