Μαουρίσιο: «Θέλει να στηριχτεί πάνω μου ο Αλαφούζος»

Μαουρίσιο: «Θέλει να στηριχτεί πάνω μου ο Αλαφούζος»

Ο Μαουρίσιο επεσήμανε πως ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να στηριχτεί πάνω του μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών.

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη του Μαουρίσιο:

Πως είναι οι πρώτες σου ημέρες στην Αθήνα;
Για να είμαι ειλικρινής αισθάνομαι πολύ καλά. Κάποιοι μου είχαν πει πως η Αθήνα είναι πολύ μεγάλη πόλη, πως δεν μπορείς εύκολα να την δεις όλη αλλά και ότι έχει πολλή κίνηση. Εγώ όμως βλέπω μια πόλη στην οποία αισθάνομαι πολύ καλά. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Η Ελλάδα μοιάζει πολύ με τη Βραζιλία. Οι άνθρωποι, το φαγητό, η κουλτούρα, μοιάζουν πολύ με της πατρίδας μου. Είναι ο τέταρτος χρόνος μου στην Ελλάδα και η Αθήνα μου αρέσει πολύ.

Ποια είναι η πρώτη σου εικόνα για όσα μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα;
Ξέρω τους παίκτες στην ομάδα. Δεν είναι απλό οι νέοι παίκτες να παίζουν σε μία μεγάλη ομάδα με τόση πίεση όπως αυτή που αισθανόμαστε αυτή την στιγμή. Οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές πρέπει να στηρίξουμε τους νεότερους. Είναι καλοί παίκτες, αν δεν ήταν δεν θα αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό. Στους νέους παίκτες αρέσει να μαθαίνουν από τους πιο έμπειρους. Έχουμε καλό ρόστερ, μας λείπει μία λεπτομέρεια για να μπορέσουμε να βρούμε το ρυθμό μας. Όταν, όμως, τα καταφέρουμε και βρούμε αυτή τη λεπτομέρεια, είμαι βέβαιος πως θα φτάσουμε ψηλά.

Οι εντυπώσεις σου από το νέο προπονητή της ομάδας, τον κ. Μπόλονι;
Είναι καινούργιος στην ομάδα, όπως κι εγώ. Προσπαθεί να μάθει όσο καλύτερα μπορεί την ομάδα του. Είναι πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που θέλει και ζητάει από εμάς. Είναι πάντα ευγενικός με όλους μας, προσπαθεί να μας προσεγγίσει όσο καλύτερα μπορεί. Θέλει να εξελίξει τη νοοτροπία των παικτών.

Ήταν ένα περίεργο καλοκαίρι για σένα. Στην αρχή δεν γνώριζες αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό σου με τον ΠΑΟΚ και τελικώς λίγο πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος υπέγραψες στον Παναθηναϊκό. Πως την έζησες αυτή την περίοδο;
Σίγουρα δεν ήταν ένα εύκολο διάστημα για μένα. Είμαι ποδοσφαιριστής και αγαπώ να παίζω ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Πολλές φορές όμως τα πράγματα στη ζωή δεν έρχονται ακριβώς όπως θα τα θέλαμε. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα και την οικογένειά μου. Την ίδια στιγμή όμως εμπιστευόμουν πολύ τους ανθρώπους που δούλευαν μαζί μου και που προσπαθούσαν για το καλύτερο για μένα. Ήμουν σχεδόν 2.5 μήνες χωρίς συμβόλαιο αλλά ποτέ δεν έχασα την πίστη μου στο Θεό στον οποίο και πιστεύω. Και τελικώς βρέθηκα εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος που έγινα μέλος του Παναθηναϊκού.

Μίλησες με τον κ. Αλαφούζο πριν υπογράψεις; Σου είπε κάτι που σε έκανε να πάρεις την απόφαση να υπογράψεις στον Παναθηναϊκό;
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν παίκτες που θα έλεγαν εύκολα όχι στον Παναθηναϊκό. Ίσως κάποιες στιγμές στο ποδόσφαιρο να παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο στην τελική απόφαση, όπως εγώ για παράδειγμα έπρεπε να σκεφτώ την οικογένειά μου. Πάντοτε σκέφτομαι τι θα είναι καλύτερο για τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Στην αρχή, η αλήθεια είναι, πως σκεφτήκαμε να φύγουμε από την Ελλάδα. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό μου, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πως θα συνεχίσω σε κάποια άλλη χώρα. Ο εκπρόσωπός μου δούλεψε πολύ και τελικώς υπήρξε η προοπτική του Παναθηναϊκού. Όταν έγιναν οι επαφές με τον Παναθηναϊκό, είχα μία συζήτηση και με τον κ. Αλαφούζο, του είπα πως αν το ενδιαφέρον για μένα είναι πραγματικό θα ήθελα πολύ να έρθω στην ομάδα. Δεν μιλήσαμε πολύ αλλά και εκείνος μου εξήγησε πως πιστεύει πολύ σε μένα και θέλει να στηριχθεί πάνω μου. Έτσι, ξέρω πως και εγώ από την πλευρά μου θα κάνω τα πάντα για να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει.

Σκέφτηκες πιθανές αντιδράσεις από την πλευρά των φιλάθλων για την μετακίνησή σου από μία ομάδα με πολύ κόσμο σε μία άλλη εντός Ελλάδας;
Σίγουρα υπήρξαν οπαδοί που δεν σχολίασαν θετικά το ότι θα ερχόμουν στον Παναθηναϊκό. Από την άλλη έλαβα και πολλά μηνύματα από οπαδούς που μου εύχονταν καλή επιτυχία αναγνωρίζοντας πως όσο ήμουν στον ΠΑΟΚ έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Δεν λέω πως δεν στενοχωρήθηκαν, ήθελαν πιθανώς να συνεχίσω εκεί. Όμως στο τέλος της ημέρας κατανόησαν την κατάσταση και μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Συνάντησα και στην Αθήνα αρκετούς οπαδούς του ΠΑΟΚ και όλοι μου μίλησαν όμορφα, αυτό με έκανε να αισθανθώ πολύ καλά. Έλαβα φυσικά και πολλά μηνύματα οπαδών του Παναθηναϊκού που μου έδειχναν πόσο πιστεύουν σε μένα.

Ποια ήταν τα ποδοσφαιρικά σου ινδάλματα;
Ήταν η περίοδος που έπαιζαν στην εθνική ομάδα ο Ρονάλντο, ο Ριβάλντο και ο Ροναλντίνιο. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα που υπήρχε τότε στην εθνική ομάδα, σου έδινε μεγαλύτερο κίνητρο να προσπαθήσεις για να κάνεις έναν ολόκληρο λαό χαρούμενο. Μου αρέσει να δίνω χαρά στους ανθρώπους και αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχω. Ας πούμε, λοιπόν, ότι όλο αυτό ήταν ένας στόχος που έβαλα στο μυαλό μου τότε και δεν τον έβγαλα ποτέ.

Είχες την ατυχία να εξελιχθείς άθελά σου σε πρωταγωνιστή μίας φάσης που σημάδεψε όχι απλά ένα παιχνίδι αλλά ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Σήμερα, τι σκέφτεσαι όταν βλέπεις εκείνη τη φάση;
Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξω αυτό που πιστεύω. Το σκέφτομαι και ανατριχιάζω. Ξέρω πως ήταν μία δύσκολη στιγμή, όμως αυτό δεν αναιρεί την πραγματικότητα. Όταν θέλεις να γίνεις πρωταθλητής, πρέπει να αλλάξεις. Πρέπει να μάθεις να είσαι δυνατός. Πιστεύω στη δουλειά και ξέρω πως όλα αρχίζουν και τελειώνουν σε αυτήν. Στο ποδόσφαιρο όσες ομάδες δουλεύουν, στο τέλος δικαιώνονται. Δεν μου αρέσει η λέξη τύχη, δεν μου αρέσει να λέω πως μία ομάδα είναι πιο τυχερή. Αν όλοι μαζί σε μία ομάδα δουλέψουν όπως πρέπει, στο τέλος θα βρεθούν στην κορυφή.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News